Városi folyóirat készül


2014-07-11 19:25:31  | cikk: mo  | 


Városi folyóirat készül  főképe
Irodalom, kultúra, élet és tudomány – e négy területet járná körül bizonyos időszakonként az a folyóirat, melyet Pápa Város Önkormányzatának támogatásával Mátyus Aliz író jegyez. A lapszerkesztő számára Pápa város 800 éves évfordulója adta az ötletet és a motivációt arra, hogy álljon össze egy olyan folyóirat, melyben a város irodalma, kultúrája, művészete, hétköznapjai és tudománya jelenik meg. A periodikában nemcsak tudósok és szakértők szólalnak meg, hanem mindazok a pápaiak, felnőttek és gyerekek egyaránt, akiknek mondanivalójuk van a város életével kapcsolatban – derült ki az első szerkesztőbizottsági ülésen a Városházán.

A tervek szerint szeptemberben megjelenő folyóiratnak Mátyus Aliz a főszerkesztője. Az írónő érdeklődésünkre elmondta, rendkívül ösztönzőleg hatott rá a megvalósításban dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója és örömmel látja, hogy a város is támogatja elképzeléseit. Mátyus Aliz kiemelte, a folyóiratnak hatnia kell a pápaiakra. A lapszerkesztő szerint, minden kimondott szó egy hátrahagyott nyom a világunkban.
- Én abba a korba értem, amikor azt csinálom, aminek értelmét látom és ami ösztönöz. A pápai folyóirattal kapcsolatban eltöltött a buzgalom, hiszen óriási jelentősége lehet a város életében. Úgy vettem észre, hogy azokban a városokban, ahol van folyóirat, lesz egy meghatározott minőség, amely alá nem mennek az emberek. És ez lassan minden területre érvényes lesz – fogalmazott Mátyus Aliz.

A főszerkesztő elárulta azt is, az A4-es formátumú folyóiratot sok képpel, fotóval kívánják illusztrálni, olyan témákat és történeteket közölnek benne, amelyek pápaiak által pápaiakról szólnak. Mátyus Aliz fontosnak tartja, hogy az írások többsége olyan formában jelenjen meg, mely érdekeltté teszi az olvasót a folyóirat egyéb publikációi iránt is. Az első számban várhatóan múltidéző írások, versek, érdekfeszítő cikkek, esszék, beszélgetések, interjúk olvashatók. A folyóirat sokféle műfajban kíván szólni az olvasókhoz.
Mátyus Aliz felhívta a figyelmet arra is, hogy a kiadványnak egyelőre nincsen címe, melyre várja a pápaiak javaslatait. Véleménye szerint olyan címet kellene találni, amelynek köze van a városhoz, s utal is arra. A főszerkesztő hozzátette, a lap címadóját az első számban bemutatja a szerkesztőség.

Amennyiben bárkinek javaslatai, elképzelései vannak a folyóirattal és a témákkal kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot Mátyus Aliz főszerkesztővel. (matyus.aliz@gmail.com)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!