Itt a parádé ideje…Megkezdődött a kétnapos gyermekfesztivál


2014-07-11 17:06:15  | cikk: Babos Petra  | 


 Itt a parádé ideje…Megkezdődött a kétnapos gyermekfesztivál főképe
A hagyományokhoz hűen a Piktor elnevezésű gyermekalkotói rajzpályázat díjátadó ünnepségével kezdődött a 9. Pegazus Parádé a Városháza aulájában, amely idén a muzsika jegyében zajlik két napon keresztül.
A rajzpályázat témái ezúttal is az év során látott gyermekszínházi bérletes előadásokból álltak össze, így tehát volt, aki a Terülj, terülj asztalkámat, a Csizmás kandúrt vagy a Hókirálynő című bábjáték részleteinek legkedvesebb pillanatait vetette papírra.
A pályázatra ezúttal is több száz szebbnél-szebb alkotás érkezett, melyből 50 kisgyermek munkáját díjazta a zsűri és jutalmazta értékes ajándékkal, melyeket a már jól ismert Kaballó és Paparett adott át. Az idei évben két családi alkotás és egy közös óvodai csoportmunka is érkezett a pályázatra.

Hosszú Gabriella 7 éves ajkai óvodás kislány érdeklődésünkre elmondta, régóta jár a Pegazus Színház bábelőadásaira, amelyeket nagyon kedvel. Gabi ezúttal a Terülj, terülj asztalkámból rajzolt részletet, s örömmel fogadta a hírt, hogy díjazni fogják a munkáját. A mosolygós lány szüleivel érkezett a mai napra, s reméli, holnap is ellátogatnak a parádéra.
Az ünnepélyes díjátadó után következett a Begydagasztó, azaz a díjazottak tiszteletére fogadást rendeztek, ahol különféle finomságokat kóstolhattak meg a gyerekek. 
A program keretein belül a Terülj, terülj asztalkám című bábjátékot nézhették meg a díjazottak a Pegazus Színházban. 

A parádé nyitónapja ezzel nem ért véget, hiszen 20 óra 30 perctől a Várkerti Zenepavilonnál a Pegazus Színház műsorát, majd Mr. Glass látványos produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. A pénteki nap zárásaként Huhugó címmel játákos éjszakai ügyességi és bátorságpróba várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Az ingyenes programokra a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!