Kerékpárlopó rendőrkézen


2014-07-10 22:58:04  | cikk:  | 


Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 14 éves pápai fiatalkorú ellen folytatott nyomozást, akik a megalapozott gyanú szerint két egymást követő napon tulajdonított el először egy lakótelepről, majd a buszpályaudvarról egy-egy kerékpárt.
A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú 2014. február 26-án a Pápa Igal lakótelepen szemelt ki magának egy kerékpárt, melyet eltulajdonított. Másnap a városban csavargott egy barátjával, amikor lopni akart magának az újonnan megszerzett biciklihez lámpát. Az autóbusz pályaudvaron látott is olyan kerékpárt, amin volt őrizetlenül ledes villogó, azonban a kerékpárnak csak az első kereke volt lelakatolva a tárolóhoz, ezért azt a gyorsrögzítő csavarral eloldotta, majd az egész kerékpár vázat a hátsó kerékkel és lámpákkal együtt eltulajdonította. Az időközben beérkező autóbuszról leszálló kerékpár tulajdonos zavarta meg az elkövetőt, aki a lopott értéket hátrahagyva elmenekült.    
A helyszínre érkező rendőr járőrök forrónyomon üldözés során a közelben lévő Várkert fás, bokros részében fogták el a bűncselekmény elkövetőjét, aki előállítását követően beismerő vallomást tett, azonban tettére magyarázatot nem tudott adni.
Az eljáró hatóság a lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait 2014. július 07-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez. S.Zs.

Képek:

nincsenek képek