Meg akarjuk nyerni ezt a választást! – Pápán járt Vona Gábor


2010-02-21 09:33:29  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Meg akarjuk nyerni ezt a választást! – Pápán járt Vona Gábor főképe
Sajtótájékoztatóval kezdődött tegnap este a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének lakossági fóruma, melyen többek közt Vona Gábor pártelnök és Szilágyi György, a Jobbik elnöki kabinetvezetője is részt vett.
A sajtótájékoztatót a megyei szervezet elnöke, Ferenczi Gábor, a Veszprém megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje tartotta. Az elnök bejelentette, a megye 7 választókerületében sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt, illetve a 6. és a 7. választókerület kivételével bejegyezték országgyűlési képviselőjelöltjeiket. Ez utóbbi két választókörzet jelöltjeinek nyilvántartásba vételéről jövő héten határoz a választási bizottság. Ezt követően Ferenczi Gábor bemutatta a hét választókerület jelöltjeit.

A lakossági fórumon elsőként Erőss Bulcsú szólt a megjelentekhez, irodalmi idézetekkel tűzdelt beszédében kihangsúlyozta, reményei szerint jövő tavasszal már nem pártelnökként láthatja vendégül Pápán Vona Gábort, hanem az ország miniszterelnökeként. A Jobbik pápai országgyűlési képviselőjelöltjét követően Szilágyi György lépett a mikrofonhoz, aki az április 11-i választások fontosságára hívta fel a figyelmet.
- Ez a választás nemcsak arról fog dönteni, hogy az országgyűlésnek milyen lesz az összetétele. Ez a választás egy népszavazás és egy népítélet is egyben. Népszavazás lesz – ezért is neveztük meg köztársasági elnök-jelöltünket, Morvai Krisztinát – aki ránk szavaz, arra is szavaz, hogy Morvai Krisztina legyen a köztársasági elnök. És népítélet is lesz, mert valamennyien az elmúlt húsz év politikai rendszeréről és politikusairól mondunk ítéletet. Meggyőződésem, hogy rájuk nézve ez nem lesz hízelgő. Ez a választás a Fidesz és a Jobbik között fog eldőlni. És a meccs még nincs lefutva, mi meg akarjuk nyerni ezt a választást – hangsúlyozta a kabinetfőnök.
Ezt követően Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje foglalta össze a Jobbik választási programját és azonnal leszögezte: a Jobbik az egyetlen párt, amely konkrét stratégiát tett le az asztalra, ellentétben a kétharmados többségre törő Fidesszel, s az országot nyolc évig kormányzó MSZP-vel. Vona Gábor kiemelte, gyökeres gazdaságpolitikai változást tartanak szükségesnek, újratárgyalnák az államadósságot, a multinacionális vállalkozásokat pedig arra köteleznék: vállaljanak részt a közteherviselésből. Elsősorban az építőipart, a mezőgazdaságot és a feldolgozóipart fejlesztenék. Felszámolnák a politikusbűnözést, eltörölnék a képviselők mentelmi jogát és a csendőrség felállításával, megerősítenék a közbiztonságot. Vona Gábor hangsúlyozta továbbá a nemzettudat megerősítését Magyarországon, szerinte ez elhanyagolhatatlan. Ezt tartják programjuk egyik alappillérének is.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Veszprém megyei választókerületeinek országgyűlési képviselőjelöltjei:
Veszprém 1. (Ajka): Ferenczi Gábor
Veszprém 2. (Balatonfüred): Kepli Lajos
Veszprém 3. (Pápa): Erőss Bulcsú
Veszprém 4. (Tapolca): Dobó Zoltán
Veszprém 5. (Várpalota): Szabó Richárd
Veszprém 6. (Veszprém): Kovács Rajmund
Veszprém 7. (Veszprém): Forgó Gyula


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!