Jelentős forgalomnövekedés a Várkertfürdőben - Beszámoltak a szerkezeti átalakításról


2014-07-08 17:07:41  | cikk: mo  | 


Jelentős forgalomnövekedés a Várkertfürdőben - Beszámoltak a szerkezeti átalakításról  főképe
A Várkertfürdő működésének, pozíciójának stabilizálása érdekében hozott döntésekről, a komplexum finanszírozásának szerkezeti átalakításáról számolt be Áldozó Tamás polgármester és Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján.
Közismert, hogy tavaly év végére a gazdasági folyamatok hatására nehéz helyzetbe került a fürdőkomplexum, amelynek okán a szolgáltatások korlátozására és pótlólagos források biztosítására volt szükség.

- A képviselő-testületi ülésen döntöttünk arról, hogy szeptember elsejétől a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ veszi bérbe az uszodát, s közfeladatként működteti azt. Az önkormányzat a költségvetéséből körülbelül 40 millió forintot különít el erre a célra. A következő évben – az egész év tekintetében – ez a költség 100 milliós nagyságrendű is lehet. A mérleg javulásának következtében a fürdőre számos feladat hárul, hiszen eljött az ideje a meglévő berendezések korszerűsítésének, cseréjének. Ezenkívül jó lenne, ha a fürdőnek olyan tartalékai is keletkeznének, amelyekkel további fejlesztéseket tudna megalapozni. Vannak olyan elképzeléseink, amelyekkel még vonzóbbá tehetnénk a komplexumot, ilyen például a csúszdák téliesítése. A fürdő mérlegét tovább javíthatja a beruházási hitel átalakítása: az évi tőketörlesztést 30 millió forintban maximalizálnánk, az erről folyó tárgyalások sikeres lezárását követően a fürdőnek mintegy 20 millió forintos tartaléka keletkezne. Ha az előbb említett 40 millió és ez utóbbi 20 millió forintot összeadjuk, ez 60 millió forint megtakarítást jelenthet a Várkertfürdőnek – számolt be a változásokról Áldozó Tamás, majd hozzátette, a fokozott marketingtevékenység hatására a fürdő belépővendégeinek száma megnövekedett. A városvezető megjegyezte, vizsgálták azt is, hogy a látogatók honnan érkeztek, és milyen típusú jegyet váltottak. Tették mindezt annak érdekében, hogy a jövőben még hatékonyabb tevékenységet tudjanak folytatni a forgalom növekedése érdekében. A polgármester kijelentette, a piac visszaigazolja a kezdeményezéseket és a törekvéseket.

Kovács Antal a sajtótájékoztatón elmondta, az utóbbi fél évben – a Balaton-partot kivéve – Veszprém megye minden jelentős városában a helyi televíziókban reklámmal, a napilapokban pedig nagyméretű hirdetésekkel jelent meg a pápai Várkertfürdő. A vezérigazgató hozzátette, a megyéből kilépve Győrben is minden lehetőséget, elektronikus és nyomtatott reklámfelületet igénybe véve, megragadtak a fürdőkomplexum promotálása érdekében.
- Az első félévben, az előző év azonos időszakához képest mintegy 13000-rel több belépést regisztráltunk, s ez mintegy 18 millió forint többletbevételt jelentett számunkra. 2008 óta, a gazdasági válság begyűrűzése óta egyetlen évben tapasztaltunk jelentős forgalomnövekedést, ez pedig 2011-ben volt, amikor átadtuk az új beruházásokat a gyógyászati központ és a strandfejlesztés tekintetében – fogalmazott Kovács Antal, majd megjegyezte, szükség van a szerkezeti átalakításra és a támogatásra, hiszen a főszezonban több mint 110 ember jut megélhetéshez a Várkertfürdő működése kapcsán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!