Játékos délelőtt keddenként a könyvtárban


2014-07-08 10:58:45  | cikk: mo  | 


Játékos délelőtt keddenként a könyvtárban főképe
Új otthonába költözésével a városi könyvtár minden lehetőséget megragad, hogy kihasználja az épület adottságait. Előadótermet rendeztek be, ahol az érdeklődőket gyakran várják kulturális programok, de kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre, a játékra és a foglalkozásokra az épület udvara is. A gyakorta szervezett változatos programok között számos gyermekfoglalkozás is várja a látogatókat. Ilyen volt például a szombatonként tartott játékos délelőtt, melynek sikerén felbuzdulva a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai nyáron is folytatják a hasznos időtöltést kínáló foglalkozásokat. Nagy-Luttenberger Anita érdeklődésünkre elmondta, a kézműves foglalkozások sok gyereket csalogattak be a könyvtárba, ezért úgy gondolták, mindenképpen folytatni kell a kezdeményezést nyáron is. A játszóházat így júliusban minden kedden délelőtt megtartják. A könyvtáros hozzátette, igyekeztek változatos programokat összeállítani az érdeklődőknek, a kézműves foglalkozásokon újabb és újabb alapanyagok felhasználásával készülhetnek a vidám figurák, díszek és a délelőtt során jut idő rejtvényfejtésre, színezésre, közös játékra, mozizásra és olvasásra is.

Babják Áron nagymamájával látogatott el a könyvtárba ma délelőtt. Céljuk csak egy-két olvasmány kikölcsönzése volt, de amikor meglátták a kézműves játszóházat, Áron azonnal csatlakozott a résztvevő gyerekekhez. A kisfiú egy teknősbékát készített apró cserép és sablonok segítségével. Áron elárulta nekünk, még nem tudja, kinek készíti a kis figurát, elképzelhető, hogy nem ajándékozza el, hanem megtartja magának.

A játékos programok egész júliusban várják az érdeklődőket, hiszen a városi könyvtár csak augusztusban zár be, s mindössze két hétre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!