Európa-bajnoki címet nyert a pápai-ajkai judós


2014-07-07 19:13:54  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: budomagazin.hu  | 


Európa-bajnoki címet nyert a pápai-ajkai judós főképe
Ragyogóan szerepeltek a magyar judósok a prágai veterán Európa-bajnokságon - írja a judoinfo.hu. Örökifjú versenyzőink négy arany-, hat ezüst- és hét bronzéremmel gyarapították fényes gyűjteményüket. A csehországi viadalon harmincöt ország 756 judósa lépett tatamira, vagyis nyugodtan mondhatjuk: gigantikus mezőny indult harcba az érmekért. A kontinensviadalon egyedül Veszprém megyéből, a pápai Bakony Judo Klub és az ajkai Fazakas Tamás Diák Judo Club közös versenyzőjeként Fábián Mihályné Reiner Cecília is ott volt a +78 kilogrammosok mezőnyében, aki mindhárom német ellenfelét ipponnal legyőzve elhódította a bajnoknak járó aranyérmet. Reiner Cecília Ajkán 1985-ben ismerkedett meg a judóval, majd csaknem húsz év kihagyás után a londoni olimpia hatására 2012-ben újrakezdte a sportágat. Egy évvel később sikeres danvizsgát tett, melyre a Bakony Judo Klubnál edzett. Cecília megkeresésünkre elmondta, felkészülése Pápán és Ajkán zajlott, így egyértelmű volt, hogy kettős igazolással vesz részt az EB-n.
- Mindenekelőtt a családomnak szeretnék köszönetet mondani, hiszen a felkészülés és a verseny alatt sokat kellett nélkülözniük. Nagy hálával tartozom továbbá a pápai és ajkai mestereknek, akik nélkül nem érhettem volna el ezt a remek eredményt. Végh József kiváló erőnléti edzéseket tartott, Mezei Csaba, Mezei Lajos és az összes mester sokat segített, Sági Dániel is kiváló partner volt az edzéseknél. A bajnokság előtti napokban Ajkán is sokat tréningeztem, Fazakas Tamás hat danos mester sok technikai és taktikai tanácsokkal látott el, egyszóval nagyon jól sikerült a felkészülésem. Ennek ellenére nem számítottam arra, hogy végül Európa-bajnok leszek, az előjelek ugyanis nem voltak pozitívak, a verseny előtti napon nagyon rosszul aludtam, idegen volt a hely, azt gondoltam, ez a koncentrációmra ezen keresztül a teljesítményemre rá fogja nyomni a bélyegét. Szerencsére nem így lett, két nálam magasabb német ellenféllel kezdtem, a sors úgy hozta, hogy mindkettőnél dobni tudtam, ipponnal nyertem. A harmadik fellépésemnél nem álltam jól, ugyanis két intést is kaptam, kis szerencsével néhány másodperccel a vége előtt meg tudtam fordítani a meccset, így elértem a célomat, ami óriási örömmel tölt el.
Reiner Cecília hozzátette, amennyiben térdsérülése nem hátráltatja a felkészülésben, tervei szerint szeptemberben részt vesz a spanyolországi világbajnokságon. A prágai kontinensbajnokságon egyébként Oroszország judósai szerepeltek a legjobban, 33 arany-, 16 ezüst- és 29 bronzéremmel szerezték meg az első helyet az éremtáblázaton, megelőzve Németországot (17, 17, 18) és Franciaországot (13, 7, 20). Magyarország a nemzetek közötti éremtáblázaton a hatodik helyen végzett.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!