Hétvégén a főszerep a gyerekeké, indul a Pegazus Parádé


2014-07-07 18:19:55  | cikk: Babos Petra  | 


A muzsika jegyében zajlik a 9. Pegazus Parádé a hétvégén. A gyermekfesztivál idén is számos programot kínál majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A nagyszabású program július 11-én, pénteken 15 órakor kezdődik a Piktor elnevezésű gyermekalkotói pályázat győzteseinek díjazásával a Városháza aulájában, majd a Bendőtömő program következik, azaz a díjazottak részére fogadást szerveznek. Mint minden évben, idén is díszelőadásban tekinthetik meg a díjazott gyerekek a Terülj, terülj asztalkám című zenés mesés bábjátékot a társulat Szent István úti épületében.
A műsor este 20 óra 30 perctől folytatódik, amikor is a Várkertben, a zenepavilonnál Síppal, dobbal, nádi hegedűvel címmel a Pegazus Színház előadását tekinthetik meg az érdeklődők, majd Mr. Glass szórakoztatja különleges produkciójával a nézőket.
A pénteki napot a hagyományos éjszakai Huhogó bátorságpróba zárja a Várkertben, ahol összemérhetik ügyességüket a kicsik és nagyok egyaránt.

A kétnapos fesztivál szombaton 9 órától a Várkertben folytatódik reggeli ébresztővel, s közben kézműves játszóházban alkothatnak és énekelhetnek a gyerekek.
A parádé ünnepélyes megnyitója 10 órakor lesz, ahol dallal, tánccal, sok játékkal várják az apróságokat. 11 órától a Bóbita együttes vidám gyermekkoncertjén szórakozhatnak az érdeklődők. A parádé ideje alatt idén is lehet petákokat gyűjteni, amit az óriási választékú meseboltban költhetnek el a résztvevők.
A kora délutáni órákban a Kelekótya kiskakas című mesét nézheti meg a közönség, majd játékos hétpróbára invitálnak mindenkit. A Várkert területén egész nap ügyességi játékok, kézműves játszóházak várják a látogatókat. A gyermekfesztivált interaktív játék zárja a délutáni órákban. A programokra a belépés ingyenes, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!