Megkezdődött a csapadékcsatorna építés a Szent István úton


2014-07-03 23:22:22  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a csapadékcsatorna építés a Szent István úton főképe
Közel 140 méter hosszan épül új csapadékvíz elvezető rendszer a belvárosban. Az építési munkálatokat ma már meg is kezdte a kivitelező a Szent István út Fő tér felőli oldalán. Az új vezeték kiépítése a Tapolcáig tart majd. A beruházást az tette indokolttá, hogy a Fő tér 16000 négyzetméteres területéről biztosítani kell a csapadékvíz elvezetését, méghozzá két irányban, hogy a nagyobb esőzések esetén ne következhessen be visszaduzzasztás és a víz ne áraszthassa el a Várkertet. Az egyik irányba a Gróf úton már korábban megépült a csapadékvíz elvezető, most pedig a Szent István út felé készítik el az új vezetéket, ami aztán a Tapolcába viszi a csapadékvizet.
A beruházás megvalósításának kezdéséről sajtótájékoztatón számolt be a polgármester és a városfejlesztési osztály vezetője.
Áldozó Tamás arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a város a belváros rehabilitációs projekthez kapcsolódóan több fejlesztést is betervezett, ezek közül az egyik a Szent István úti csapadékvíz elvezetés megoldása. A fejlesztésre 2012-ben nyújtott be pályázatot az önkormányzat, ám akkor a befogadott anyag forrás hiányában várólistára került, és a megvalósításhoz csak a közelmúltban kapta meg a lehetőséget a város.
-A beruházás teljes költsége 54 millió forint, melyből 10 százalék önrészt kellett vállalnia az önkormányzatnak. Az építkezés idején az érintett 140 méteres szakaszon nem lesz útlezárás, de az úttest közepe munkaterület lesz, így fokozott óvatossággal kell erre közlekedni. A tervek szerint augusztus végére-szeptember elejére készül el az építkezés az útburkolat nyomvonalas helyreállításával együtt.
Molnár Istvántól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől megtudtuk, mintegy másfél méter széles, két-három méter mély árokba fektetik a hatvan centiméter átmérőjű csapadékvíz elvezető csöveket és kialakítják az épületekhez tartozó bekötéseket is. Az építkezés idején egyszerre csak akkora szakaszt vesznek munka alá, amit egy nap alatt be is tudnak fejezni, így a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a közlekedést a Szent István úton. Útlezárásra a házakhoz futó bekötések kialakítása idején kell számítani, ezek miatt azonban csak rövid időre kell majd leállítani a forgalmat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!