Javult a közbiztonság Borsosgyőrön


2014-06-30 19:30:46  | cikk: mo  | 


Javult a közbiztonság Borsosgyőrön főképe
A csütörtöki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket véleményezte és beszámolókat hallgatott meg Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután. A képviselők, Varga Zoltánné és Tóth József, valamint az elnök, Máté István három igen szavazat mellett elfogadta a Pápai Rendőrkapitányságnak a településrész közbiztonságáról szóló beszámolóját. Németh Zoltán körzeti megbízott arról tájékoztatott, a városrész amúgy is jó közbiztonsága az utóbbi egy évben tovább javult. A statisztikai adatok szerint 2013-ban két bűncselekmény és egy anyagi kárral járó baleset történt, míg 2012-ben hat bűncselekmény ügyében jártak el az egyenruhások. A körzeti megbízott egy éve tevékenykedik a településrészen, s köszönetét fejezte ki a lakosság pozitív hozzáállásáért.

A testület megszavazta a Közterület-felügyelet tevékenységéről szóló beszámolót is. Radó István, a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, illetékességi területükön az utóbbi fél évben többnyire tiltott, nyílt területi égetés, köztisztasági szabálysértés, engedély nélküli közterület-használat és illegális hulladéklerakás miatt indítottak eljárást. Radó István megjegyezte, az illegális hulladéklerakók felszámolását a Közterület-felügyelet kiemelt feladatként kezeli, ellenőrzését napi rendszerességgel végzi.

A képviselők három igen szavazat mellett elfogadásra javasolták a 2014. évi költségvetéséről szóló; a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló; valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!