Dal- és áriaest a Ferences templomban


2014-06-30 12:40:44  | cikk: Babos Petra  | 


 Dal- és áriaest a Ferences templomban főképe
Zsúfolásig telt Eisenbeck Ágota és tanítványainak dal- és áriaestjére a barokk Ferences templom vasárnap este.
A zenebarát közönség idén ismét egy több alkalomból álló koncertsorozaton vehet részt a csodálatos akusztikájú templomban. A hangversenysorozat második összejövetelén Eisenbeck Ágotán kívül Göncz Renáta, Ekanem Bálint Emota és Vízer Dávid lépett a közönség elé.
Eisenbeck Ágota hírportálunk kérdésére elmondta, nagy öröm számára, hogy újra tanítványaival énekelhet a templomban.
- Egyre nehezebb összehozni a régi tanítványokat, hiszen már országszerte dolgoznak. Sajnos Vörös Szilvia nem lehet velünk, de augusztusban egy önálló esten be fog mutatkozni, hiszen ő már kész operaénekesnő. A tanítványaim sokat fejlődtek, mióta elkerültek tőlem, aminek örülök - mondta a tanárnő.
Majd hozzáfűzte, mindegyik tanítványára nagy szeretettel gondol vissza, s rendkívül jó érzés együtt énekelni velük.
Göncz Renáta 2007 és 2009 között volt Eisenbeck Ágota tanítványa. Renáta elmondása szerint Ági néni nagyszerű tanárnő volt, élvezte vele a tanulást, s nagyon meghatározó személyiség volt számára, hiszen ő volt az első tanára. A zeneakadémia elvégzése óta magánúton tanul, s közben számos fellépésnek tesz eleget. Renáta idén ősszel debütál az Operaházban.
Ekanem Bálint Emota elmondta, másfél éve nem énekelt klasszikus darabokat, de nagyon örült a felkérésnek, s természetesen egyből igent mondott.
Bálint a Madách Színház munkatársa, jelenleg gőzerővel készülnek a Mamma Mia cmű előadásra, de az Elfújta a szél című darabbal is színpadra állnak még a nyár folyamán.
Vízer Dávid másfél éve él Budapesten, azóta két konzervatóriumba járt, jelenleg az akadémiai felvételire készül új tanárnőjével, Dobi Kiss Veronikával, aki eljött a pápai koncertre.
Dávid úgy érzi, a hangja sokat fejlődött, bár eddig barintonban, most bariton és tenor között énekel. A fiatal fiú leginkább barokk dalokkal készült a mai estére, nagy lelkesedéssel.
Dávidtól megtudtuk, legutóbb a Fő téren énekelt egy üzlet megnyitóján, s örül, hogy újra szülővárosában örvendeztetheti meg a közönséget.
Az est során zongorán közreműködött Bozzay Melinda, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongoraművésze.
A koncert során felcsendültek Mozart, Verdi, Kodály, Brahms és Schumann zeneművei is. A zárszámot, Wolf Péter: Ave Maria-ját együtt énekelték a kiváló hangú tehetségek. A hangversenyt a zenebarát közönség vastapssal díjazta.
A koncertre ezúttal is díjmentes volt a belépés, az összegyűlt adományokat pedig a Ferences templom felújítására fordítják majd a szervezők.
A Ferences templomban szervezett hangversenysorozat augusztusban folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!