Kicsik és nagyok együtt mulattak – falunapot tartottak Borsosgyőrön


2014-06-29 11:07:18  | cikk: HuHa  | 


Kicsik és nagyok együtt mulattak – falunapot tartottak Borsosgyőrön főképe
Játékos sportversenyek, labdarúgó mérkőzések, hagyományőrző játékok, színes színpadi produkciók és hajnalig tartó bál szerepelt idén is a Borsosgyőriek falunapi programjában. A falu apraját-nagyját megszólító vigassághoz kiváló idő is társult, így benépesült a településrész sportpályája, ahol kora délelőttől várták a programok a borsosgyőrieket.

A kispályás labdarúgó bajnokságban az ifjak, a felnőttek sőt a hölgyek is megmérették magukat, mindhárom kategóriában rendeztek 11-es rúgó versenyt, sőt idén egy újabb sportprogrammal is bővítették a rendezvényt és gumicsizma hajító versenyt is tartottak. A gyermekeket délelőttől várta a hagyományőrző játszótér, részt vehettek az asztfaltrajz versenyen, de volt mini dodzsem, légvár, sőt rodeo bika is. Kora délutántól rendőrségi- és tűzoltóautó bemutatót szerveztek, a rendezvénysátorban pedig a helyiek műsora szórakoztatta az egyre népesebb közönséget. A fellépők sorában a városrész minden korosztálya képviseltette magát, a legkisebbek tánca óriási sikert aratott, a Borsosgyőri Nyugdíjas Klub asszonyai mindenkit megnevettettek vidám műsorukkal, a borsosgyőri asszonyok lelkes csapata pedig több táncos műfajban is megmutatta magát. Táncoltak country-t, diszkótáncot és mulatóst is. Bakos Beáta három éve tagja a hatfős társaságnak, azóta lelkes résztvevője a falunapok színpadi produkcióinak, de a szervezésben is részt vállal. Mint mesélte, az asszonyok munka után jönnek össze, közösen találják ki a koreográfiákat, próbáik jó hangulatban telnek és bár már évek óta fellépnek a falunapon, még mindig izgulnak a műsor előtt.
-A gyerekek, család és munka mellett nem könnyű ezt is beilleszteni a mindennapokba, de néha összejövünk, beszélgetünk a fellépésekre való készülésen túl is. Férjeinknek tetszik, amit csinálunk, bár néha a tűréshatáron vagyunk – mesélte mosolyogva.

A színpadi műsorok után Máté István, a városrészi önkormányzat elnöke köszöntötte a több száz fős közönséget és mondott köszönetet a szereplőknek, szervezőknek, lebonyolításban résztvevőknek. Áldozó Tamás polgármester ugyancsak a köszönet hangján szólt a megjelentekhez. Gratulált a színpadra állított produkciókhoz, kiemelve, hogy a falunapon bemutatott műsorszámok mögött több hónapon át tartó munka áll, a közönség tapsa pedig nem csak az előadások, hanem az előtte lévő hosszú munka elismerését is jelenti. Ezek a közösségek erősítik a falu összetartó erejét, értéket teremtenek és nagyon fontosak a település életében – fogalmazott. A városvezető köszönetet mondott azoknak is, akik az egész napos program megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek és rövid számadást tartott az elmúlt időszakról.
-A falunapok jó lehetőséget adnak arra, hogy áttekintsük mindazt, ami történt, és ami várható. Néhány évvel ezelőtt arról beszélhettem, hogy megalakult Borsosgyőrön a részönkormányzat és most már azt is elmondhatjuk, hogy ez a részönkormányzat eredményesen dolgozik, sőt azt is elmondhatjuk, hogy vannak olyan helyi közösségek, amik segítik a falu gyarapodását. Nem csak a most látott produkciókra gondolok, hanem például arra is, hogy a sportöltöző felújítását a sportegyesület közreműködésével tudtuk megcsinálni, hiszen a nagy önkormányzat, a sportegyesület és az elnyert forrás biztosította, hogy ez a beruházás megvalósulhasson.
Áldozó Tamás beszélt az új orvosi rendelő építéséről is, ami kiemelkedik a következő időszak fejlesztési tervei közül. Mint mondta, a falura ráfér, hogy egy új, korszerű, az alapoktól újraépített orvosi rendelő szolgálja a háziorvosi ellátást és az itt élők egészségét. Beszéde végén úgy fogalmazott, ha a borsosgyőrieknek megmarad ez az összetartó erejük, ha sok ilyen lelkes lakója lesz a falunak, mint most, akkor minden évben lesz olyan újdonság, amiről jó lesz beszámolni és minden évben lesz a maihoz hasonló közösségi program is.

A köszöntők után megtartották a délelőtti sportversenyek eredményhirdetését és díjkiosztóját, majd a műsorban szereplőket és a szervezőket köszöntötték apró ajándékkal.

Máté István érdeklődésünkre elmondta, tudatosan törekedtek arra, hogy a falunapi programot helyi fellépőkkel töltsék ki, hiszen a kisgyermekek műsorára eljönnek a szülők, nagyszülők, de ugyanúgy a nagymamák műsorára is kíváncsiak gyermekeik, unokáik, így aztán összejön a falu apraja-nagyja és a rendezvénynek pont ez a célja, lényege. A részönkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy délelőtt óta sokan kilátogattak a rendezvényre, részt vettek a programokban és baráti találkozások, jó hangulatú beszélgetések helyszínévé vált a rendezvény.
A falunapi program este - ugyancsak a helyiek által főzött - közös vacsorával és hajnalig tartó vigadalommal ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!