Az 1867-es kiegyezés mai üzenete


2010-02-20 18:04:04  | cikk: Babos Petra  | 


Az 1867-es kiegyezés mai üzenete címmel tartott tegnap délután 5 órától előadást a Szegfű Klubban Grőber Attila történelem tanár.

- Mivel történelem tanár vagyok és nem történész, ezért a különböző nézetekre hívtam fel a hallgatóságot, kinek melyik áll közelebb az eszmevilágához. Utakat kell mutatni és majd mindenki maga eldönti, hogy melyiket választja. Én három ilyen utat mondanék. Az egyik a Széchenyi út, amelyik a politika színterének a parlamentet tekinti. A második ilyen az a kossuthi út, amely a sajtón keresztül tekint a politikára, a harmadikak pedig a Pilvax ifjak, akik az utcát tekintik a politika színterének. Ezek olyan utak, amelyeknek tényleg van valamiféle üzenete. A magyar történelem azt mutatja, hogy a különböző utak között van átjárhatóság, volt, amikor a közvélemény és a sajtó az egyik út felé tolta a politikát, de volt olyan példa is, hogy a parlamentáris politika élvezett elsőbbséget - mondta el többek között a történelemtanár.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!