Indulhat a hitelezők kifizetése – a húsgyár határidőre eleget tesz a csődegyezségben vállaltaknak


2014-06-26 23:17:16  | cikk: HuHa  | 


Indulhat a hitelezők kifizetése – a húsgyár határidőre eleget tesz a csődegyezségben vállaltaknak főképe
Június 25-én aláírta a pápai húsipari társaság és a Magyar Fejlesztési Bank azt a hitelszerződést, mely 3 milliárd 667 millió forint beruházási hitelhez és 500 millió forgóeszköz hitelhez juttatja a céget. A pénz csütörtök kora délután meg is érkezett a társaság számlájára. A több mint 4 milliárdos forrás biztosítja, hogy a Pápai Hús 1913. Kft. teljesítse a 2014. február 13-án jogerőssé vált csődegyezségben foglaltakat, vagyis június 30-ig kifizesse hitelezőit – hangsúlyozta csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere. A városvezető kiemelte, a társaság megkezdte az utalásokat és a jogosultak követeléseinek kielégítését határidőre be is fejezi.
A polgármester emlékeztetett, 2012 végére az ágazati és gazdasági problémák miatt több hazai húsipari vállalat is – köztük a Pápai Hús 1913 Kft. – nehéz helyzetbe került. Pápa Város Képviselő-testülete 2013. március 6-ai rendkívüli ülésén döntött - a helyi munkahelyek megőrzése érdekében - a tulajdonostársak üzletrészeinek megvásárlásáról és 1280 millió forint törzstőke emelésről. A tulajdonosváltásról szóló cégbírósági bejegyzés 2013. április 22-én történt meg.
-Az időközben megismert szállítói tartozásokra azonban az önkormányzati törzstőke emelés és a tagi kölcsönök nem nyújtottak kellő fedezetet. Az új többségi tulajdonos május 30-án azonnali hatállyal felmondott Politzer József korábbi ügyvezetőnek, és azóta Uzsoky András áll a társaság élén. A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, mely 2013. július 11-én lépett hatályba – idézte fel a múlt év történéseit és kiemelte, a húsipari vállalat csődeljárásának sikeres lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született, mely többek között a társaságnak nyújtandó hitelről is rendelkezik.
Áldozó Tamás hozzátette, a pápai húsipari vállalat további eredményes működését segíti az a 200 millió Ft tagi kölcsön is, melyről Pápa Város Képviselő-testülete döntött keddi zárt ülésén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!