IV. Katonai Túlélőfutó Bajnokság


2014-06-26 14:21:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


IV. Katonai Túlélőfutó Bajnokság főképe
A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér a Heavy Airlift Wing a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesülettel együttműködve negyedik alkalommal rendezte meg Katonai Túlélőfutó bajnokságát. A Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén 180 induló vágott neki a holland és belga mintára készült pályának, mely 12 kilométeren 32 akadályt tartogatott. Idén is volt új megoldandó feladat, hiszen a szervezők igyekeztek a tavalyinál is embert próbálóbb pályát kialakítani. A mezőnyt Chmelik Ernő alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság kiemelt főtisztje Farkas László nyugállományú alezredes nevében is köszöntötte. Beszédében reményét fejezte ki, hogy a szerdai pályabejárás és az esti pihenő alkalmával mindenki testben és lélekben felkészült az előtte álló feladatokra és sérülésmentesen érkezik be a célba. Az ünnepélyes megnyitó után ötfős csoportokban elrajtolt a mezőny. Bíró András szervezőtől megtudtuk, az idei bajnokságra 250-nél is több versenyző regisztrált, ebből a pálya sajátosságai miatt 180 nevezést tudtak elfogadni.
- A Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a társszervek, a HAW tagországai és a Rendészeti Tanintézetek hivatásos, szerződéses, közalkalmazotti, nyugdíjas, valamint hallgatói állományú tagjait hívtuk meg erre a két napra. Az ország minden részéről érkeztek vállalkozó kedvű versenyzők, a bajnokság népszerűségét az is jelzi, hogy magyarok mellett hollandok, belgák, amerikaiak és észtek is rajthoz álltak. A tavalyi évhez képest változott a pálya, vannak sokkal összetettebb akadályok, ahol több időt fognak a résztvevők eltölteni, felépítettünk például egy stéget, amit hat méter magasra húztunk fel, a versenyzőknek kötélen keresztül kell oda fel-, majd lejutni. Természetesen a „közönségkedvenc” próbatételek is megmaradtak, ilyen például a falmászás, különböző kötélfeladatok vagy épp a mocsáron való átgázolás. Erő és ügyesség egyaránt fontos, be kell osztani az erőt, nagyfokú koncentrációra van szükség.
Magos Dávid őrmester Székesfehérvárról harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen, mint mondta, elégedett időeredményével, egyedül azt sajnálja, hogy egy feladatot fel kellett adnia, ugyanis annyira elkészült az erejével, hogy folyamatosan görcsölt a vádlija.
- Van némi hiányérzetem, hogy nem sikerült hibátlanul teljesítenem a pályát, de ezt leszámítva elégedett vagyok. A vizes akadályok nagyon sokat kivesznek az emberből, a két akadály között futva igyekszik az ember néhány percet faragni az idejéből, emiatt azonban szinte képtelenség pihenni. Három éve minden alkalommal itt vagyok, ha tehetem, jövőre is jövök.
Péntek Anikó törzsőrmester a Boeing Pápa csapatában indult, immár második alkalommal, ugyanis tavaly szintén vállalta a feladatot, sőt kategóriájában első helyet is szerzett. A törzsőrmester szerint a szervezők idén sem kímélték a nevezőket.
- Nehéz volt a pálya, megszenvedtem a feladatokkal, szerencsére a versenyzőtársak nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, sokan biztattak, lelkesítettek, hogy ne adjam fel, de hármat sajnos így sem sikerült teljesítenem, ennek ellenére nagyon tetszett az idei is.

Eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!