Sekrestyéből is lopott a pár


2014-06-26 13:06:27  | cikk:  | 


A rendelkezésre álló adatok szerint a pápai férfi és élettársa 2013. december 28-tól 2014. május 19-ig üzleteket, egészségügyi intézményeket, vidéki házakat, sőt egy plébániát is felkerestek lopási szándékkal.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Járásbíróság 2014. június 20-án azt a pápai férfit és nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2013 év végétől 2014 májusáig sorozatjelleggel követtek el lopásokat Pápán és környékbeli településeken. A nyomozás adatai szerint a 41 éves D. Cs. és élettársa, a 45 éves B. I. a bűncselekmények elkövetése alkalmával a jelenlevők figyelmét elterelték és elsősorban pénztárcákat tulajdonítottak el – az ezekben lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt. Esetenként pár ezer forintot zsákmányoltak, de az egyik tárcában több százezer forintot találtak. D. Cs. megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy ellopott egy pápai templom mellett lelakatolt elektromos kerékpárt, míg B. I egy bolt ablakát törte be.
A gyanúsítottakat 2014. június 18-án lakásukban fogták el a Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai, majd a Vizsgálati Osztály őrizetbe vette őket. A jelenleg előzetes letartóztatásban levő két személy ellen lopás vétség és bűntett, valamint B. I ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Képek:

nincsenek képek