Az I. „fényszövös” találkozó


2014-06-25 20:55:59  | cikk: Babos Petra  | 


Az I. „fényszövös” találkozó főképe
A volt Kossuth utcai Fényképész Szövetkezet, ismertebb nevén a Fényszöv dolgozói első ízben nosztalgia összejövetelt tartottak egy pápai étteremben ma délután. Az üzlet 1951 és 1977 között működött. A belvárosi fotószalonban mindig kedves és barátságos légkör várta a kuncsaftokat, akik minden bizonnyal szerettek is ide betérni. A műteremben dolgoztak laboristák, retusőrök és szakképzett fényképészek örökítették meg a fényképezkedni vágyókat.
A találkozó apropóját a nemrégiben megjelent Régi pápai fényképészek című könyv adta, s közösen megegyeztek abban, hogy ezt a könyvet 1977-ig ki kell bővíteni.
Az összejövetel elején megemlékeztek a volt kollégákról, akik már nem lehetnek köztük, majd a régi emlékek felelevenítése közben jó hangulatú beszélgetés kerekedett.
Az eseményen részt vett Kiss Mihály, Végh József, Baán István, Csepi Katalin, Babos János, Hetyei Lajosné, Jakab Zoltánné, Horváth Dezsőné Karczaghi Erika, Horváth Gézáné és Somogyiné Erzsike is.
A vidám találkozó végére mindenkiben megfogalmazódott, hogy ennek az összejövetelnek évente legyen folytatása, s hogy jövőre a később Higiénia néven működő fényképészekkel is kibővítsék a meghívottak listáját.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!