45 éves a Nők Klubja


2014-06-24 22:07:48  | cikk: Babos Petra  | 


45 éves a Nők Klubja főképe
A Nők Klubja 1969-ben alakult meg a piactér környékén lévő színház keretein belül működő művelődési házban, ahol 22 éven keresztül tartották a heti foglalkozásokat. Majd ezt követően 1991-től, mintegy 23 éve pedig a Pedagógus Művelődési Házban zajlanak rendszeres klubfoglalkozásaik. Ez a közösség elsőként alakult meg a városban, példát mutatva a többi, a későbbiekben megalakuló civil csoport számára is. Az alapító tagok az érdeklődésüknek megfelelően alakították ki a munkatervüket. Voltak előadások, filmek, vetítések, múzeum-és kiállítás látogatások, de gyakran kirándultak is. A közösség célja az elmúlt 45 év alatt sem változott. Az alapító tagok közül sajnos már senki nem él, de emléküket és hagyományaikat megőrizték, hisz a Nők Klubja még 45 év elteltével is nagyon aktívan munkálkodik - ismertette a kezdeteket Schmidt Dezsőné.
A csoport létszáma jelenleg 45 fő, pont annyi, mint amennyi idősek. A legidősebb tag 92 éves, a legfiatalabb 59. Hat férfi tagjuk is van, akik szívesen vesznek részt az összejöveteleken. A klub tagjainak a barátságot, a társaságot jelenti ez a csapat, hiszen sokan magányosak és nagy részük egyedülálló özvegyasszony.
- Mindig megemlékezünk a születésnapokról, névnapokról és a nőnapról is. Anyák napján és Mikuláskor az iskolások kedveskednek nekünk műsorral - foglalta össze Szabó Gyuláné, a klub vezetője.
A jubileumi ünnepségen részt vett dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatója, a nyugdíjas egyesület képviselői és Rádi Róbert kabinetvezető is, aki szintén gratulált a Nők Klubjának, és további hosszú, programokban gazdag éveket kívánt.
Mészárosné Oláh Judit, a Pedagógus Művelődési Ház vezetője egy fényképes vetítéssel kedveskedett a klubnak az elmúlt 45 év eseményeiből, melyet a tagok meghatottan tekintettek meg.
A programon a Pápai Musical Stúdió fiataljai örökzöld slágerekkel köszöntötték az ünneplő klub tagjait, s a közönség együtt énekelt velük, majd Szórádi Gábor zenélt.
Ha már születésnap, természetesen a torta sem hiányozhatott, melyet jóízűen fogyasztottak el a jelenlevők.
A jó hangulatú rendezvény közös vacsorával, majd beszélgetéssel és tánccal zárult az esti órákban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!