Támogatásokról döntött a PNNÖ


2014-06-24 16:27:30  | cikk: mo  | 


Támogatásokról döntött a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ). A testület Pillerné Fódi Ilona elnök vezetésével döntött arról, hogy 100 ezer forinttal támogatja a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nemzetiségi tagozatát, és 30 ezer forinttal járul hozzá a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda nemzetiségi neveléséhez.
A képviselők módosították a PNNÖ 2014. évi költségvetéséről szóló határozatot: a nemzetiségi önkormányzat 1.169.584 forint feladatalapú támogatásban részesült, 100 ezer forinttal gazdagodott a költségvetés egy tavalyi nyertes pályázat nyomán és a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok és Elektorok Közössége 20 ezer forinttal járult hozzá a szeptember 20-án megrendezendő Német Nemzetiségi Nap programjaihoz. A nemzetiségi napot a Munkácsy-iskolában tartaná a PNNÖ. A programon fellép egy győri harmonika zenekar, az iskolai és óvodai nemzetiségi csoportok, a Gannai Asszonykórus és a Bakonyjákói Tánccsoport.

A vegyes ügyek keretében Pillerné Fódi Ilona szólt a két héttel ezelőtt Leinefeldében tett látogatásukról, melynek során a jövő évben 10 esztendős partnerkapcsolat továbbépítéséről egyeztettek. Az elnök felhívta a figyelmet az őszi nemzetiségi önkormányzati választásokra, melyen csak az vehet részt, aki regisztráltatta magát a nemzetiségi jegyzékbe.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!