Elrajtolt a XI. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság


2014-06-24 13:18:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elrajtolt a XI. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság főképe
A Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokságot tíz éve álmodta meg Kű Lajos, a Ferencváros egykori kiváló válogatott futballistája, a müncheni olimpia ezüstérmes magyar válogatottjának tagja, az Aranycsapat alapítvány elnöke. A legendás labdarúgó azt szerette volna, ha a sport segítségével a téli és nyári időszakban is határokon átívelő, politikától független kapcsolatok épüljenek a fiatalok között, miközben a külföldön élő magyarok nemzeti összetartozási érzése is erősödhet. A fedettpályás versenyszámokhoz (asztalitenisz, birkózás, kézilabda, sakk) 2013-ban Észak-Amerika is csatlakozott, idén Ausztrália az új résztvevő, így a verseny, amely korábban a Kárpát-medencei Nemzeti Diákbajnokság nevet viselte Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra változott. Az alapítvány és városunk együttműködésének köszönhetően 2010 óta minden évben Pápa ad otthont a versenysorozat egyik elődöntőjének, az idei bajnokságra négy csapat kapott meghívást. Az elkövetkezendő napokban körmérkőzéses rendszerben Dunaszerdahely (Csallóköz), Csóka (Vajdaság), Szováta (Erdély) és Révkomárom (Csallóköz) lép a Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium sportpályájára, hogy eldöntsék, ki kerülhet a vasárnapi budapesti döntőbe. A csapatok hétfőn a megérkezés után ökumenikus istentiszteleten vettek részt a Szent József Kápolnában, ma délelőtt pedig megkezdődtek a versengések, melyen Szováta versenyen kívül indult. A Révkomárom - Csóka mérkőzést megelőzően egyperces gyászszünettel emlékeztek a nemrég elhunyt Grosics Gyulára, az Aranycsapat legendás kapusára, valamint a nyárádszeredai Csíki Sándor tanárra, íróra, aki korábban többször kísérte el az erdélyieket Pápára. A nyitómérkőzés igazi gólzáporos találkozót hozott, hiszen a vajdaságiak az első félidőt követően már 7-0-ra vezettek, a folytatásban pedig további öt góllal terhelték meg az ellenfél hálóját. Csanádi István, a csókaiak vezetője a 12-0-s végeredmény után érthetően elégedett volt.
- Majdnem minden évben részt veszünk a bajnokságon, Pápára második alkalommal látogattunk el. Nem számítottunk arra, hogy ennyire sima lesz a debütáló mérkőzésünk, de a srácok kiadtak magukból mindent, jobban is játszottunk az ellenfélnél, úgy érzem, még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Tavaly Jászberényben igyekeztük kivívni a továbbjutást, sajnos Ada egy ponttal megelőzött minket, így nem jutottunk a fináléba, idén újabb próbát teszünk.
A nap második találkozóján Dunaszerdahely - Szováta párosítást rendeztek, melyet 3-1-re a dunaszerdahelyiek nyertek.
Délután városnézés, Kékfestő Múzeum látogatás szerepel a programban, a nap este főzőversennyel és disco-val zárul. Holnap három meccs is szerepel a programban, ugyanis a révkomáromiak hazautaznak, így ők két találkozót játszanak, 8 órától Szováta - Révkomárom, 10 órai kezdéssel Csóka - Dunaszerdahely, 13:30-tól Révkomárom – Dunaszerdahely összecsapást rendeznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!