Újra munkában a Lombard Pápa


2014-06-23 14:53:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újra munkában a Lombard Pápa főképe
14 mezőnyjátékossal és három kapussal ma délelőtt megkezdte a 2014/2015-ös bajnokságra való felkészülést a Lombard Pápa. Mátyus János vezetőedző és Balogh László pályaedző másfél órás tréninget vezényelt a keretnek, melyből többen is hiányoztak. Kenesei Krisztián és Nagy Tamás engedéllyel maradt távol, többen azonban már nem térnek vissza Pápára. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Németh Milán, Eszlátyi István, Orosz Márk, Présinger Ádám és Nagy Sándor sem tagja már a keretnek, mostanra pedig biztossá vált, hogy Lazar Arsic, Youssef Sekour, Kulcsár Kornél valamint Goran Maric is máshol folytatja pályafutását. Szintén nem edzett Georges Griffiths, akinek június 30-án lejár a kölcsönszerződése, a hírek szerint több élvonalbeli klub is szeretné soraiban tudni.
- Várható volt, hogy a lejárt szerződésű labdarúgókat és a külföldi játékosokat a gazdasági csökkentés miatt nem tudjuk megtartani – nyilatkozta Szemán György klubigazgató. Most át kell gondolnunk a költésgvetésünket, elsősorban magyar fiatalokban gondolnunk, persze ez nem zárja ki azt, hogy külföldről érkezzen erősítés. Lazar Arsic már a télen jelezte, hogy külföldön szeretné folytatni pályafutását, így nyáron nem is hosszabbította meg szerződését. A kölcsönadott játékosok sem térnek vissza, Orosz Márkot visszarendelte a Ferencváros, Kulcsár Kornél is máshol kezdi meg a munkát. Érzékeny veszteség Youssef Sekour és Goran Maric távozása, előbbi jelezte, szeretne visszatérni Marokkóba, Maric pedig kérte szerződésének felbontását, a hírek szerint ő is Diósgyőrbe tart. Griffiths a Ried-től szintén kölcsöben szerepelt nálunk, még az sem elképzelhetetlen, hogy visszatér hozzánk, bár erős a konkurencia, több klubcsapat érdeklődését is felkeletette. Mondanom sem kell, szükségünk van új labdarúgókra, a vezetőedzővel egyeztetve megkezdtük a tárgyalásokat, meglátásunk szerint legalább 8-10 játékosra szükségünk lesz, egyeztetünk több klub tehetséges fiatal játékosaival – elsősorban a Győri ETO-val – olyanokat keresünk, akik már NB I-es múlttal rendelkeznek, de jelenlegi csapatuknál kevés játéklehetőséget kapnak.
Mátyus János elégedett volt az első edzésen látottakkal, mint mondta, egy ütőképes, lelkes, motivált csapatot szeretne látni a szezon kezdetére.
- Fantasztikus lehetőséget kaptam Bíró Pétertől, az NB I legfiatalabb edzőjeként óriási kihívás előtt állok, tudom, hogy nehéz dolgom lesz, hiszen jelen pillanatban elég kevesen vagyunk, szeretnénk minél előbb összeállítani a végleges keretet, ahol a fiatalok és a rutinos labdarúgók egyaránt helyet kapnak. Mindenkivel elégedett voltam az első edzést követően, nyilván az első tréning mindig különleges, új edző van, szeretné magát mindenki megmutatni, szeretném, ha a jövőben is hasonló színvonalon folyna a munka. Úgy érzem a kapusposzt kivételével minden pozícióba kell igazolunk, szükségünk lenne két rutinos belső védőre, középpályásokra és Kenesei Krisztián mellé egy kimondott gólerős csatárra. Mindenképpen a kerethez kell igazítani a játékunkat, a szívem szerint egy jó értelemben vett agresszív, fiatal, lelkes, hajtós, ütős csapatot szeretnék látni, mondom még egyszer, hogy ebből mi valósul meg, azt majd a rendelkezésemre álló játékosállomány dönti el.
Glatz Lajos technikai vezetőtől megtudtuk, a felkészülési időszakban a tervek szerint hat edzőmérkőzést játszanak, sajnos Pápán egy találkozó sem lesz. Ennek az az oka, hogy a centerpálya felújítása miatt két hétig nem lehet használni a területet, a kéthetes időszak pedig épp július 22-én jár le, ekkor azonban kezdődik az U-19-es Európa-bajnokság, melynek egyik helyszíne a Perutz Stadion lesz, így érthető módon az utánpótlás válogatottak élveznek prioritást.

A tervezett felkészülési mérkőzések:
Július 2. FC Nitra – Lombard Pápa (helyszín: Nyitra)
Július 5. FC Vion – Lombard Pápa (helyszín: Aranyosmarót)
Július 9. egyeztetés alatt (helyszín: Ausztria)
Július 12. ZTE – Lombard Pápa (helyszín: Zalaegerszeg)
Július 16. egyeztetés alatt (helyszín: Ausztria)
Július 19. Duslo Sala – Lombard Pápa

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!