A színpadról búcsúzott Tegyi Tibor


2014-06-23 12:43:17  | cikk: mo  | 


A színpadról búcsúzott Tegyi Tibor főképe
„Dráma és színjátszás volt a mindened,
de a sors kegyetlen és véget ért rövid életed.
Ismerőseid, tanítványaid megőrzik emléked,
Kívánom, hogy a mennyekben találd meg örök békédet” - a leglátogatottabb közösségi portálon egy gyászoló így köszönt el Tegyi Tibortól. A Weöres Sándor Általános Iskola köztiszteletben álló pedagógusa szombat este tragikus hirtelenséggel elhunyt. A 49 éves színész-pedagógust a Múzeumok Éjszakáján, a Kékfestő Múzeumban ragadta el a halál, éppen akkor, amikor az S.K. Társulattal a Szent Iván-éji álom című darabot mutatták be a közönségnek. Halálát szívmegállás okozta. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni életét.

A diákok körében is nagy népszerűségnek örvendő drámatanár tanulók seregeivel ismertette és szerettette meg a színházat és a színjátszást. Pályája során tanfolyamokat vezetett, drámafoglalkozásokat tartott városszerte és a környékben, de sokrétű tudásával, tapasztalataival gazdagította a hallgatókat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának drámapedagógia szakirányú továbbképzésén is. Tegyi Tibor intézményvezető-helyettesként tevékenykedett a Weöres Sándor Általános Iskolában és több évtizede vezette, igazgatta az iskola Nem Art színjátszó csoportját, amely mindig ott volt az országos színjátszás élvonalában. Ő volt a főszerkesztője a számos országos díjat besöpört Paca iskolaújságnak is.
Hiánya nagy veszteség nemcsak családjának és szeretteinek, de iskolájának és a városnak is. Nyugodjon békében!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!