Holland delegáció ismerkedik a pápai ellátórendszerek sajátosságaival


2014-06-20 20:31:30  | cikk: mo  | 


Holland delegáció ismerkedik a pápai ellátórendszerek sajátosságaival  főképe
15 fős holland delegáció érkezett ma Pápára. A testvérvárosi kapcsolat továbbépítése céljából szervezett látogatás alkalmával több munkacsoport, kulturális, oktatási, sport- és szociális intézmények vezetői, szakemberei jöttek városunkba, hogy tájékozódjanak a helyi ellátórendszerek működéséről. Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője elmondta, néhány héttel ezelőtt egy hétfős delegáció vett részt a Kampenban szervezett tanácskozáson, melynek alkalmával a külföldi és magyar munkacsoportok már egyeztettek a helyi sajátosságokról. A intézményvezető hozzátette, a tanácskozás célja az volt, hogy tapasztalatokat cseréljenek egymás ellátórendszereinek gyakorlatairól.
A mai látogatás alkalmával a szociális munkacsoport megtekintette a Fogyatékosok Nappali Intézményét, jártak a Teveli úti otthonházban, ellátogattak a Rigó lakótelepre, majd a Gondozási Központban vitatták meg benyomásaikat, ahol Benecz Rita, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője vázolta fel a helyi szociális ellátás területeit, támogatási formáit, tevékenységi köreit. A delegáció tagjai megtekintették a Kisfaludy utcai és az Arany János utcában épülő, új hajléktalanszállót.

Ian Bouma, a Ian Posthal Segítő Kéz Romániának elnevezésű alapítvány egyik vezetője elmondta, többször járt már Magyarországon, de az utóbbi időben nagy fejlődésen ment keresztül az ország. Nem lehet ugyan összehasonlítani a holland és a magyar rendszer elemeit, de az rendkívül jó benyomást tett rá, hogy a városban erős segítőkészség mutatkozik a társadalom peremére kerültek irányába. Ez lehet a fejlődés útja – jelentette ki az alapítvány vezetője.

Szalainé Tihanyi Andrea megjegyezte, a kampeni szakemberekkel kiváló kapcsolatot ápolnak és több alkalommal zajlott már hasonló tapasztalatcsere. A Hollandiából érkező adományokat és anyagi támogatást szinte minden alkalommal a helyi szociális ellátásban kamatoztathatták. Eddig jobbára az idősellátásra korlátozódott a kommunikáció a két partner között, most azonban bővül a paletta, megismerték a pápai ellátórendszer más elemeit is – fogalmazott Szalainé Tihanyi Andrea. Az intézményvezető hangsúlyozta, a találkozó célja, hogy a különböző területek munkacsoportjai egymás gyakorlatait megismerjék, s ötleteket merítve a hallottakból, beépítsék mindennapi tevékenységükbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!