Itt a vakáció - Hivatalosan is lezárult a 2013/2014. tanév (Újabb fotókkal frissítve!)


2014-06-20 19:41:48  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra, mo  | 


Itt a vakáció - Hivatalosan is lezárult a 2013/2014. tanév (Újabb fotókkal frissítve!) főképe
Mától üresen kongnak a folyosók az oktatási intézményekben. Június 13-án tartották az utolsó tanítási napot, az általános iskolai ballagások, valamint az évzárók lebonyolítása után kitört a jól megérdemelt vakáció. Városunkban a héten mindenhol lezajlott az évzáró, kiosztották a bizonyítványokat, a kiemelkedő teljesítményt elért tanulók megkapták jutalmukat. A diákok több mint kéthónapos pihenésüket kezdik meg a jövő héten, hogy újult erővel, frissen vágjanak neki a 2014/2015-ös tanévnek szeptember 1-jén.

Egyházi Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerületének igazgatója a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanévzáró ünnepélyén azt hangsúlyozta, sok újdonságot hozott az elmúlt tanév, sok új feladatot és változást. Nem volt könnyű év, de megérte – jelentette ki a tankerületvezető. Hatályba lépett az új Nemzeti Alaptanterv, amely magával hozta a mindennapos testnevelés oktatását és bevezették a hit és erkölcstanoktatást. Egyházi Andrea szólt a pedagóguséletpálya-modellről, a portfólió vezetéséről és a 34 százalékos béremelésről. Az évzárón elhangzott, az iskolatejprogramba 12 oktatási intézmény, míg az iskolagyümölcs-programba 14 iskola kapcsolódott be. A tankerület-vezető a szülőkkel kialakított kiváló együttműködésről is beszélt. Enélkül nem valósulhattak volna meg azok a sikeres pályázatok, melyek a kistérségben számos diák számára kínáltak különböző lehetőségeket, így például az Útravaló Macika program, a Határtalanul-projekt, a Nemzeti Tehetségprogram, vagy az Innovatív Iskolák című TÁMOP pályázat, melyek a kistérség és Pápa egyes oktatási intézményeiben valósultak meg.
A tankerületben közel 4700 diák tanulmányait biztosították, megközelítőleg 468 pedagógussal, 45 nevelési és oktatási munkát segítő munkatárssal, 73 technikai dolgozóval, valamint közel 30 közfoglalkoztatottal. A első osztályt 448 kisdiák kezdte meg, a nyolcadik osztályokból pedig 407 tanuló ballagott el. Egyházi Andrea kiemelte, a tankerület tanulmányi átlaga 3,55, míg a két gimnázium vonatkozásában 3,94. 415 diák kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Alapvető céljainkat elértük, kitűzött feladatainkat teljesítettük – húzta alá a tankerület-igazgató.

Az évzáró ünnepségek után most megkezdődik a nyári szünet. A tanulók szeptember 1-jén, hétfőn ülnek újra iskolapadba.

További képek ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!