Mátyus János: Akaratos, küzdeni tudó, harcos csapat lesz


2014-06-20 08:30:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb2.hu  | 


Mátyus János: Akaratos, küzdeni tudó, harcos csapat lesz főképe
Ahogy arról csütörök délután hírt adtunk, Bíró Péter tulajdonos Mátyus Jánost nevezte ki a Lombard Pápa vezetőedzőjének. A fiatal tréner a Nemzeti Sportnak elmondta, győztes típusú futballistákat keres csapatába, míg a pápai szerepvállalásáról elárulta, hogy az számára nem pénzkérdés volt, hanem egy olyan lehetőség, ami nem mindig adódik egy fiatal magyar edző számára, aki NB III-as klubtól köszönt el.
- A megállapodás nem pénzkérdés volt – mondta Mátyus János - én is szeretnék sok pénzt keresni, de a fizetés másodlagos volt, hiszen tudom, ilyen lehetőség nem mindig adódik. Nem sok edző dolgozott negyvenéves kora előtt az NB I-ben. Magam amúgy is úgy gondoltam az edzői karrieremre, hogy több lépcsőfokot is átugrottam, egyből a másodosztályban kezdhettem, és most itt az újabb lehetőség. Nem hittem volna, hogy a harmadosztály után itt lesz alkalmam a bizonyításra, élni szeretnék az eséllyel. Sok függ a kerettől, ahogy Simon Tibor mondta egykor, a győztes típusokat keressük – említette az edző a terveiről – Szembe kell menni bizonyos trendekkel: sok fiatal súlyos önértékelési zavarokkal küzd. Azért, mert rúgsz egy gólt, még nem kell azt hinni, hogy a Barcelonában a helyed – én is voltam fiatal játékos, emlékszem jól, de az nem működik, hogy egy jó passz után semmi tisztelet nincs a futballistában a társai, az edzői, a szurkolói, a klubja iránt. Én is szerettem a divatos cipőt, én is belőttem a sérót meccs előtt, aztán széthajtottam magam. Ha valaki képes meghalni a pályán a sikerért, engem nem zavar, ha narancssárga stoplisban tipeg ki a pályára vagy kék a haja. Legyen tetkó, de legyen futball is. Azt tudtam ígérni a tulajdonosnak, hogy akaratos, küzdeni tudó, harcos csapatom lesz. Győzelmet nem ígérhettem, de azt igen, hogy kilencven percig rohan a csapat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!