Nagyszabású nyílt napra készül a Bázisrepülőtér


2014-06-20 07:50:04  | cikk: mo  | 


Nagyszabású nyílt napra készül a Bázisrepülőtér főképe
Repülőgépek – köztük természetesen a C17-es – , helikopterek statikus bemutatója, kiállítások, interaktív foglalkozások, családi programok – most itt a lehetőség, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a szigorú szabályok mentén működő MH Pápa Bázisrepülőtér hétköznapjaiba. A repülőtér állománya a jövő szombati nyílt napon ugyanis tárt karokkal várja a látogatókat, a számos, a katonai szolgálattal összefüggő, érdekes programot kínáló rendezvényre a belépés ingyenes és ezúttal regisztrálni, bejelentkezni sem kell – tudtuk meg Magasy Zsolt alezredestől. A megbízott bázisparancsnok elárulta azt is, szeretnék megmutatni a bázis életét, bemutatni technikai eszközeiket, ilyen módon nyitni a civil lakosság irányába.

A június 28-án 9 órától zajló nyílt napot Pápa Város Önkormányzata és a Bakony Volán Zrt. is támogatja. A közlekedési társaság különcélú ingyenes autóbusz-járatokat indít a repülőnapra a pápakovácsi elágazótól és Borsosgyőrről. A járatok a repülőtér irányába csak felszálló, a repülőtérről visszafelé pedig csak leszálló utasok részére állnak meg. Az utazás mindenki számára díjtalan – közölte a Bakony Volán. Az autóbuszok a rendezvény helyszínéig közlekednek, az utasok egészen a kifutópálya közelében szállhatnak le.

Fontos információ továbbá, hogy a nyílt nap időtartama alatt a Bázisrepülőteret kizárólag közúton lehet megközelíteni, a Pápa és Vaszar közötti út egyirányú lesz Vaszar felé. Az egyirányú szakaszon a gépjármű forgalom számára csak egy sáv lesz járható, a másik sávot a gyalogosok, a kerékpárosok, a mentők és a rendvédelmi szervek használhatják. Az egyirányú szakaszon megállási tilalom lesz érvényben, az autósoknak parkolókat jelölnek ki a repülőtér területén. Az útkereszteződésekben sárga táblák jelzik majd a helyes irányt, de a csomópontokban forgalomirányítók is segítik a közlekedést.

Mellékletek:

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!