Sikeres évet zárt a Bartók Béla Zeneiskola


2014-06-20 06:16:46  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres évet zárt a Bartók Béla Zeneiskola főképe
A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tegnap délután tartotta évzáró ünnepségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, ahol a végzős növendékek léptek fel színvonalas összeállításaikkal.
Az évzárón Hetyei József igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket, s értékelte az elmúlt tanévet.
- 2013 októberében egy regisztrációs folyamat lezárásaként iskolánk elnyerte a Regisztrált Tehetségpont címet. Manapság, amikor oly sok elismerés, név, cím, kitüntetés adományozható, gondolhatnánk, hogy ez is csak egy hozzáragasztott fogalom az iskola nevéhez. Tehetségpontként rögtön induláskor kapcsolatot építettünk ki az ország különböző pontjain található 4 másik Tehetségpont intézménnyel, így a győri Liszt Ferenc Zeneiskolával, az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolával, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziummal és a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolával. Ennek a kapcsolatépítésnek a célja az volt, hogy kezdőként át tudjunk venni olyan jó gyakorlatokat, amik másoknál esetleg már évekkel korábban kidolgozásra kerültek és a tanítás során bizonyítottan jól működnek. Közben egy megnyert Tehetségprogramos pályázat megvalósításán is dolgoztunk, illetve dolgozunk, hiszen a záróprojekt a napokban indul azzal, hogy két napra elmegyünk az esztergomi zeneiskolába, ahol egy nagyon érdekes bemutatót tartunk, majd este a Belvárosi Színházban, Budapesten megnézzük az Amadeus című darabot. Szombaton az esztergomi tanárok fogják a mi növendékeinket tanítani - mondta Hetyei József.
Végül beszélt a közelgő eseményekről is.
- Alapítványunk, a Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból egész napos programsorozat lesz a pápai Fő téren június 28-án szombaton reggeltől estig. Az iskola a nyári szünetben sem pihen, hiszen jövő hétfőtől kezdődik a bartókos tábor, melynek zárónapja pénteken, június 27-én lesz, amikor is egy előadással kedveskednek a táborozók - tette hozzá az igazgató.
A több mint egyórás évzárón jutalmazták a különböző versenyeken elért helyezetteket. Az idei díjak között szerepelt hangszerlogóval ellátott kulcstartó és telefontok, aki pedig arany minősítést szerzett, vagy a keszthelyi Helikon ünnepségeken szerepelt, ezen felül kottát is kapott.
A tanévzáró egy közismert darab, Beethoven: Örömóda című művének eljátszásával zárult, melyet a közönség vastapssal díjazott.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!