Hurkokkal védte szőlőjét


2014-06-19 12:10:23  | cikk:  | 


Acéldrótból készült hurkokkal védte szőlőjét az a kajárpéci férfi, akit 2014. június 16-án a Pápai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja fogott el.
A rendelkezésre álló adatok szerint Lovászpatonán, a szőlőhegyben egy elhullott őzbakra lett figyelmes az egyik helyi lakos. Értesítette a vadőrt, aki azonnal jelezte a helyi körzeti megbízottnak, hogy az állat egy szőlősorok között kifeszített hurok miatt pusztult el. Varga Csaba r. főtörzsőrmester és Hegyi Roland r. őrmester körzeti megbízottak a helyszínre érkeztek, ahol két, vad elfogására szolgáló acélhurkot foglaltak le. Az elhullott állatot a vadőr elszállította. Az elkövető kilétének megállapítására az egyenruhások adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként még aznap lakásán intézkedtek az 59 éves V. I. kajárpéci lakossal szemben. A férfi gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy ő helyezte ki szőlőjében a hurkokat. Állítása szerint ezt azért tette, hogy az ott kárt okozó vadakat elriassza.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya orrvadászat bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytat büntetőeljárást a férfi ellen.

Képek:

nincsenek képek