Változatos programokat kínál az ESZI tábora


2014-06-19 11:56:35  | cikk: mo  | 


Változatos programokat kínál az ESZI tábora  főképe
Kézműves foglalkozások, izgalmas kirándulások, változatos szabadidős tevékenységek – így zajlik minden évben az Egyesített Szociális Intézmények Gyermekjóléti Szolgáltatásának nyári tábora. A kéthetes turnusban 20-20 alsó és felső tagozatos diák vesz részt, olyan gyerekek, akik a Családsegítő Szolgáltatás látókörébe került családokban élnek. Kovács Zoltánné, az ESZI Gyermekjóléti Szolgáltatásának vezető családgondozója elmondta, a programok részben a Kópé-Várban zajlanak, részben pedig külső helyszínekre látogatnak a gyerekek. A szakember hozzátette, a hosszú évek óta megszervezett táborokkal egyrészt törvényi kötelezettségeiknek tesznek eleget, hiszen az intézménynek feladata, hogy szabadidős tevékenységet szervezzen a látókörébe került gyerekek számára, másrészt pedig fontosnak tartják, hogy olyan alternatív kikapcsolódási lehetőséget kínáljanak a kicsiknek és a nagyoknak, amelyek sokkal hasznosabbak, mint otthonuk falai között a számítógépezés vagy internetezés – fogalmazott Kovács Zoltánné.

Remekül sikerült összeállítani a programot, hiszen a táborozók számos izgalmas foglalkozáson vehetnek részt. A héten például ellátogattak Tapolcafőre, megtekintették a palackozó üzemet, kirándultak a tanösvényen és szórakoztak a játszótéren is. Szintén nagy népszerűségnek örvendő programelemnek bizonyult a Lombard csapatának edzőivel eltöltött sportfoglalkozás, ma pedig a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szerveztek közös játékot és kerékpáros közlekedési vetélkedőt a résztvevőknek.

Császárné Elek Veronika rendőr alezredes elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság minden lehetőséget megragad arra, hogy előadásokat, interaktív foglalkozásokat tarthasson a lakosság és a gyermekek számára. A nyári szünetben különösen fontos ez, hiszen az iskolakapuk bezárásával ez a legjobb lehetőség a bűnmegelőzési és balesetvédelmi foglalkozások megtartására. A mai programon Sándor Zsolt bűnügyi technikus az ujjnyomatvétel folyamatát mutatta be a gyerekeknek, mesélt a nyomozás és a helyszínelés izgalmairól. A táborozók felpróbálhatták a bilincset, a golyóálló mellényt, kézbe foghatták a gumibotot és – bár csak messziről, de – megtekinthették a rendőrök fegyvereit is. A délelőtt folytatásában a kerékpáros közlekedésben próbálhatták ki magukat a fiatalok, egy bójákkal szegélyezett pályát kellett teljesíteniük a lehető legrövidebb idő alatt.

Váradi Annamária nagyon élvezte a táborban eltöltött időt. A hét elején csak ismerkedtek egymással, aztán nagyot sétáltak a Tapolcafői Forrás Tanösvényen, lovagoltak, és izgalmas volt a focis program is – mondta Annamari. A kislánynak a mai foglalkozáson az ujjnyomatvétel tetszett a legjobban, de érdekes volt felpróbálni a bilincset és a golyóálló mellényt is – mesélte élményeit Váradi Annamária.

A jövő héten a felső tagozatosoknak szerveznek programokat az ESZI családsegítői. A Nagyok ellátogatnak a kenyérgyárba, a szennyvíztisztító telepre, a Vasútállomásra és még a Pápa Város Televízió szerkesztőségének életébe is bepillantást nyernek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!