Veszprémben ülésezett a Közbiztonsági Egyeztető Fórum


2014-06-18 22:01:15  | cikk: HuHa  | 


Veszprémben ülésezett a Közbiztonsági Egyeztető Fórum főképe
Veszprémben, a rendőr-főkapitányság épületében tartotta ülését tegnap a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum. A járás településeinek vezetőit, ifjúsági- és idősügyi szervezeteket, illetve a rendőrség társszerveinek képviselőit tömörítő konzultációs szervezet tanácskozásán részt vett dr. Töreki Sándor megyei főkapitány és a járási hivatal vezetője. A megjelenteket Szappan Csaba pápai rendőrkapitány tájékoztatta az első öt hónap tevékenységéről. Elmondta, a kapitányság állománya az előző években megszokott színvonalon teljesítette feladatát, szólt a trükkös tolvajokról, utazó bűnözőkről, akikkel szemben eredményesen léptek fel kollégái. Mint mondta, egyre több olyan eset van, ahol egy hónapon belül bíróság elé kerül a jogsértés és az első fokú ítélet meg is születik.  Beszélt arról, hogy az illetékességi területen növekedett az ittas vezetők száma, ellenük pedig a megfelelő szankciókat alkalmazzák a rendőrök és beszámolt a választások kapcsán rájuk háruló feladatokról és azok problémamentes lebonyolításáról is.
A kapitányi beszámolót követően Forsthoffer Erzsébet, a szociális- és idősügyi munkacsoport új vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a megalakulás óta eltelt időszakban végzett tevékenységről, Nagyné Holczinger Csilla pedig a gyermek- és ifjúságvédelmi munkacsoport eddigi feladatairól beszélt.
Az ülésen dr. Töreki Sándor dandártábornok két rendőrt jutalmazott a járásban elkövetett óvodai és iskolai betöréseket elkövető személy elfogásáért és tárgyjutalmat adott át a rendőrök munkáját segítő személyeknek. 
A tanácskozáson résztvevők megismerkedhettek a múlt év végén felállított rendőrségi Tevékenység Irányítási Központ felépítéséről és munkájáról, Újvári Attila rendőr alezredes tájékoztatója után pedig a fórum tagjai meg is tekinthették a főkapitányságon működő központot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!