Már javában zajlik a refisek nyári művészeti tábora


2014-06-18 21:55:01  | cikk: Babos Petra  | 


Már javában zajlik a refisek nyári művészeti tábora főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája képzőművészeti tagozatos diákjainak ezen a héten zajlik a hagyományos év végi nyári tábora. A kötelező szakmai gyakorlaton 31 képzőművészetis diák vesz részt 9. osztálytól 12-ig. Ezen a héten tartják a tánctagozatos tábort is a Csatorna utcai telephelyen.
Az egyhetes tábor a gyerekek számára rendkívül sok tapasztalattal fog majd szolgálni.
- Minden reggel azzal kezdjük a tábort, hogy krokizunk, vagyis gyors alakrajzokat készítünk, majd elkezdődik a komoly munka. A táborban a tanév során megkezdett munkákat tisztázzuk le, illetve amiket még nem fejeztek be a tanulók. Grafikából a tizenkettedikesek a rézkarcot próbálhatják ki, s annak a különböző fázisait. Az alsóbb évesek linómetszeteket vagy boros címkéket és csomagolásterveket készítenek, terveznek. Festészet tanszakon különböző híres festményeket másolnak, illetve a délutáni órákban a város jellegzetes pontjait örökítik meg - mondta hírportálunknak Pesei Petra művésztanár.
A tanulók munkáját Pesei Petra, Boros Zita, Nikolausz Krisztián, Katona György és Kerpel Péter tanárok segítik.
A művésztanártól megtudtuk még, a szebbnél szebb alkotásokból a későbbiekben nyílik majd kiállítás is.
Pesei Petra hozzáfűzte még, az idei tanév is nagyon termékeny és zsúfolt volt, hiszen a diákok rengeteg pályázaton és kiállításon vettek részt, ami nagy öröm számukra, hiszen a tagozat egyre sikeresebb.
Az egyhetes szakmai gyakorlat során a pihenésre is jut majd idő, hiszen pénteken Budapestre mennek, ahol kiállításokat tekintenek meg, melyeket a későbbiekben meg is vitatnak majd.
A tábor szombaton délután zárul, amikor a tanulók tanúsítványt kapnak az egyhetes részvételről.
Gregosits Réka 12. osztályos diák kérdésünkre elmondta, nagyon jól érzi magát a táborban, ahol érdekes dolgokat tanul, s készít. Réka számára a rézkarckészítés a legizgalmasabb, hiszen ilyet még korábban nem csinált. A fiatal lány már általános iskolás kora óra vonzódik a képzőművészethez, tervei között szerepel, hogy ebben az irányban tanul majd tovább, de még nem tudja, milyen pályát válasszon.
A tábor minden este közösségépítő programmal, játékkal zárul, melyen a tanulók mindig nagy örömmel vesznek részt.
A Refiben a tanévzáró ünnepélyt vasárnap, 15 órakor tartják a templomban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!