A helyi lokálpatrióták is köszöntötték Huszár Jánost


2014-06-18 18:29:37  | cikk: mo  | 


A helyi lokálpatrióták is köszöntötték Huszár Jánost  főképe
Záporozó jókívánságok, köszöntő szavak, ajándékok, virágcsokor. A Várostörténeti Honismereti Kör utolsó összejövetelén a tagság meglepetéssel készült korábbi körvezetője tiszteletére. Huszár János Bél Mátyás-díjas helytörténész ugyanis június 15-én ünnepelte 90. születésnapját. János bácsit a napokban több alkalommal is köszöntötték tisztelői, s most a Honismereti Kör és a Pápai Jókai Kör is beállt a gratulálók sorába. A Honismereti Kör új vezetője, Somfai Balázs meleg szavakkal és virággal köszöntötte elődjét, míg a Jókai Kör közössége ajándékcsomaggal és vendéglátással hálálta meg a köztiszteletben álló pedagógus és helytörténész mindig lelkiismeretes tevékenységét, szerethető egyéniségét.

Somfai Balázs januárban vette át a kör irányítását Huszár Jánostól. Az új körvezető fiatalos lendülettel vetette bele magát a közösség életébe. Somfai Balázs elmondta, kiváló helytörténeti előadásokat hallhattak az évad során, a visszajelzések pedig azt mutatják, akik részt vettek a programokon, élvezték a történeteket. Többen jelezték, hogy a meghívott előadók jóvoltából sok új információval gazdagodtak. A körvezető azonban elárulta azt is, sajnos nem sokan látogatják a Honismereti Kör összejöveteleit, fontos lenne a fiatalok bevonása. A diákoknak különösen hasznára válna egy-egy érdekes előadás meghallgatása, hiszen az egyes összejöveteleken olyan helytörténeti érdekességekre derül fény, amely a történelemkönyvekben nem szerepel, általános műveltségünkhöz azonban hozzátartozik.
A mai programon például Huszár János beszélt az első világháború kitörésének körülményeiről, egyes mozzanatairól, eseményeiről, s előadását természetesen a háborúban szolgált katonák visszaemlékezéseivel, naplóbejegyzéseivel egészítette ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!