Értékes hangversenysorozattal készülnek a Győri Filharmonikusok


2014-06-18 11:09:01  | cikk: mo  | 


Értékes hangversenysorozattal készülnek a Győri Filharmonikusok főképe
Örömmel fogadja be kulturális programjainak sorába a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenysorozatát Pápa Város Önkormányzata – derült ki azon az egyeztetésen, melyen Fűke Géza, a nagy múltú Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója és Áldozó Tamás polgármester tanácskozott a következő közművelődési évad terveiről.
Fűke Géza elmondta, a zenekar arra törekszik, hogy meghatározó szereplője legyen a régiónak, éppen ezért nagy öröm számukra, hogy Pápa városa is befogadta hangversenysorozatukat. Ez a példaértékű együttműködés sarkallta arra a zenekar vezetését, hogy Élmény a fülnek szlogennel különleges zenei programokat kínáljanak a pápai közönségnek.

- A 2014/2015-ös évadban a három előadásból álló hangversenysorozat nyitóelőadásán, 2014. október 16-án Szulák Andrea, a mai magyar zenei élet közkedvelt előadóművésze lesz a zenekar vendége. Jól ismert slágerek, dalok hangzanak el Silló István dirigálása mellett. A második előadásban, 2015. február 12-én Orosz Zoltán világhírű harmonikaművész látogat Pápára, és Vivalditól Brahmsig, a francia sanzontól az orosz cigánydalokig, a délszláv népzenétől Astor Piazzola argentin tangójáig mutatja be a harmonika különleges hangzásvilágát. Mindezt természetesen a Győri Filharmonikusok kíséretében. Záróelőadásunkon zenés mesékkel és mesés zenékkel készülünk elbűvölni pápai közönségünket. Március 29-i előadásunk vendége a Kossuth-díjas Berecz András ének- és mesemondó lesz, aki tanulságos, humoros és szerethetően ízes stílusában varázsolja el a művészetkedvelőket, s itt szintén a zenekar szolgáltatja az esthez méltó dallamokat – adott tájékoztatást a programsorozatról Fűke Géza.

A zenekar igazgatója hozzátette, bérleteket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ jegypénztárában és a Tourinform irodában válthatnak az érdeklődők. Fűke Géza kiemelte, aki már rendelkezik bérlettel és új érdeklődőt hoz magával, úgy 30 százalékkal olcsóbban vásárolhatja meg bérletét. A bérlettulajdonosok további kedvezményekre jogosultak, mely szerint 20 százalékkal jutányosabb áron vásárolhatnak jegyet a Győri Filharmonikus Zenekar Pápán kívüli eseményeire – jegyezte meg az igazgató.

Áldozó Tamás örömmel fogadta a hangversenysorozatot. A polgármester elmondta, a város mindenképpen partner abban, hogy a zenekar által megkezdett programok folytatódjanak, emellett nagy öröm a számukra, hogy a jelentős művészeti és kulturális értéket közvetítő együttes szívesen hozza Pápára előadásait.
- Azt reméljük, hogy a tavaly megindult kezdeményezés továbbépül, és ezeknek az előadásoknak a segítségével Pápán is kialakul egy olyan nagy létszámú igényes közönség, amelyre aztán biztosan számíthatunk egyéb zenei rendezvények esetében – emelte ki a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!