Tragédia árnyékolta be az erős emberek versenyét


2014-06-16 14:01:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tragédia árnyékolta be az erős emberek versenyét főképe
A 24. Pápai Játékfesztivál egyik állandó programja az erős emberek versenye. Az idei bajnokságban öt versenyszámban mérték össze erejüket az ország minden szegletéből érkezett versenyzők, volt kamionhúzás, farönk emelés, lengősúly cipelés, autótartás és kőgolyó pakolás. Sajnos a masters kupát egy váratlan tragédia árnyékolta be, ugyanis a verseny elején az egyik versenyző, G. István rosszul lett. A 41 éves nyíregyházi sportoló állapota később még rosszabbra fordult, mentőt kellett hívni hozzá, majd kórházba szállítás után elhunyt. Az első tünetek alapján tüdőembólia okozhatta a sportember halálát. A részletekről Kürti Józsefet, a Pápai Mentőállomás vezetőjét kérdeztük.
- Miután a versenyző rosszullétre panaszkodott, a helyszínen tartózkodó szabadnapos mentőskolléga megvizsgálta, és mentőt hívott hozzá. A tömeg miatt az esetkocsi csak nehezen tudta megközelíteni a helyszínt. Állapota egyre rosszabbra fordult, a teste görcsölt, gyors vizsgálat után a kollégák a mentőbe tették ahol leállt a légzése. Folyamatos újraélesztés mellett azonnal a pápai kórházba szállították, 45 percen keresztül küzdöttek az életéért, sikertelenül, sajnálatos módon a férfi elhunyt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!