Megannyi játék a Fő téren


2014-06-16 01:00:14  | cikk: Babos Petra  | 


Megannyi játék a Fő téren főképe
A 24. Pápai Játékfesztivál színes programjai idén is számos foglakozást és játékot kínáltak az érdeklődőknek három napon keresztül. A Fő téri forgatag keretein belül a vidám játékok mellett a kézművesek kirakodó vására és természetesen az ízek utcája is várta a járókelőket, ahol finomabbnál-finomabb ételeket és italokat lehetett megkóstolni.
A kiváló program nemcsak a gyerekeknek volt kitűnő kikapcsolódás, hanem a felnőttek is jól szórakoztak.
Pápán már másodszor jártak a vásári óriásbábosok, akik vidám műsorral kedveskedtek a gyerekeknek. A vásári komédiát a pápai gyerekek és a felnőttek is egyaránt kedvelték és jól szórakoztak a műsoron.
- A Vagabanda Társulat 11 éves, Miskolcról érkezett a Játékfesztiválra, Vukkal, a rókával, Janóval, a medvével, a gólyalábas zsonglőrrel és a vásári muzsikussal - mondta Simonyi Zoltán, a Vagabanda egyik tagja.
A gólyalábon közlekedő zsonglőr, Valkó Bence érdeklődésünkre elmondta, nagyon jól érezte magát Pápán, ő most járt itt először.
- Az emberek jól fogadtak minket, aminek örülünk, hiszen így még jobb volt a játék, a mókázás. Sokat nevettek, tapsoltak, kezet is fogtak és rengeteg közös fotót készítettek velünk - mesélte nevetve.
Népszerű volt a felnőttek és a gyerekek körében is a gigabike, a trükkös bringa és a szivacslabda-ágyú is.
Horváth Levente 12 éves kisfiú a családjával látogatott ki a Játékfesztiválra, ahová már évek óta rendszeresen visszalátogatnak, hiszen a család minden tagja megtalálja a számára legérdekesebb programot. Levi elmondta, hogy a trükkös bringa nagyon tetszett neki, hiszen mindig másfelé ment a kétkerekű, mint amerre irányította.
A kalandparkban hatalmas mászófal várt a gyerekekre, de sokan a trambulinon ugráltak és élvezték a kellemes nyári időt.
A halacska horgászatnál egy matróz invitálta a kis horgászokat a játékra, míg a sorskeréknél jelmezes játékmester szórakoztatta a járókelőket.
Természetesen a játékok mellett színpadi produkciók sokasága is színesítette a programkínálatot.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!