Tengernyi játék és foglalkozás a Várkertben


2014-06-15 11:37:20  | cikk: mo  | 


Tengernyi játék és foglalkozás a Várkertben főképe
Összeszámolni is nehéz volna azt a tengernyi játszóházat, foglalkozást és a kreatív ügyességi játékot, amely a várkerti Játéktéren várja a gyerekeket. Kicsik és nagyok egyaránt bőséggel válogathatnak a kitűnő kikapcsolódást nyújtó programok és foglalkozások közül, s közben változatos színpadi produkciók, amatőr és profi művészeti csoportok szórakoztatják a Játékfesztivál látogatóit a várkerti színpadon.

Már a tegnapi nap folyamán is számos helyi és vendégegyesület mutatkozott be az érdeklődők előtt, s mindannyian különféle szórakozási lehetőséget kínáltak a járókelőknek. Kézműves játszóházzal készült a Kópé-Vár, a Bakonyalja Népművészeti Egyesület, izgalmas foglalkozásokkal várta a kicsiket és a nagyokat a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete, eleink életmódját, történelmi hagyományainkat elevenítette fel a Hagyományok Hegye Egyesület, voltak népi fajátékok, nagy méretű társasjátékok és hatalmas játszótérrel jelent meg a rendezvényen a Varázshangok Az Egészségért Egyesület. A gyenesdiási szervezet első alkalommal érkezett a Pápai Játékfesztiválra. Kőhalmi Balázs, az egyesület vezetője elmondta, nagy örömmel jöttek el a rendezvényre, rendkívül színvonalas programhoz csatlakozhattak játszóházukkal. A Varázshangok az Egészségért Egyesület 2007-ben alakult, a szervezet tagjai mind magasan képzett kreatív szakemberek. Zenepedagógusok, zeneterapeuták, óvodapedagógusok, gyógypedagógus, gyermekpszichiáter, természetgyógyász, kertészmérnök és művelődésszervező segíti elő a minél hatékonyabb működésüket, amely színvonalas megjelenésükön, a Játékfesztiválon kialakított, változatos tevékenységeket kínáló játszóházukon meg is mutatkozik. Az egyesület játékterében minden korosztály megtalálhatja a számára izgalmas foglalkozást és játékot, legyen szó egészen pici babákról, vagy kamaszokról, fiatalokról. Képesség- és készségfejlesztő játékaikat foglalkozásokkal egészítették ki, mint például a hangszersimogató vagy a zeneterápiás program.

A Várkert irányából érkező gyermekzsivaj még ma is hallható lesz, hiszen a Játéktér délután két órától újra várja a kalandvágyó gyerekeket. Szombaton sokan ellátogattak az árnyas fák alatt kialakított programhelyszínre, többen más városokból érkeztek Pápára. Rita és kislánya, Hanna, barátnőjével látogatott el a programokra. A fiatal anyuka szerint rendkívül változatos játékkínálat fogadja a rendezvényre látogatókat, nekik különösen tetszik a Pápai Játékfesztivál. Kislánya sokféle játékot kipróbált, a célbadobós feladatok igencsak elnyerték tetszését, de izgalmas volt a nagy méretű kutyussal való fotózás is – árulta el Hanna édesanyja. Ritáék Ajkáról látogattak el Pápára és nagyon megnyerte őket a színvonalas rendezvény – tudtuk meg a fiatal hölgytől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!