Bélyegkiállítás a Játékfesztiválon


2014-06-14 11:33:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Bélyegkiállítás a Játékfesztiválon főképe
Az eddigi összes Játékfesztiválon képviseltette magát a Pápai Bélyeggyűjtő Kör, amely természetesen az idei rendezvényről sem hiányzik. A lelkes és aktív tagokkal büszkélkedő egyesület ezúttal Pápa város 800 éves jubileuma köré felépítve állította össze a hagyományos bélyegkiállítását.

– A 24. Játékfesztiválra a várossal kapcsolatos filatéliai dokumentumokkal készültünk, így többek között pápai képeslapok, levélzárók és emlékívek láthatóak a kiállításunkon. Mindegyik Játékfesztiválon részt vettünk, és a korábbi rendezvényekről való megemlékezésről sem feledkeztünk meg – nyilatkozta hírportálunknak Somogyi Zoltán, a Pápai Bélyeggyűjtő Kör vezetője. Mint mondta, a tárlat témái között szerepel még a 40 éves Rubik-kocka, valamint a HUNFILA 2014 DEBRECEN elnevezésű nemzetközi bélyegkiállítás és 87. bélyegnap. Ezen az eseményen Somogyi Zoltán rózsagyűjteménye ezüstminősítést érdemelt ki, a kollekcióban pedig egyebek mellett megtalálható a világ első porcelánbélyege, amely tavasszal jelent meg, és már nem lehet kapni.

A számos érdekességet felvonultató tárlaton öt gyűjtő, illetve a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ifjúsági bélyeggyűjtő körének anyagai szerepelnek. A Pápai Bélyeggyűjtő Kör erre az alkalomra egyedi filatéliai dokumentumokat is készíttetett: a város logójával ellátott bélyeget, egy emlékív párt, levélzárót, valamint három alkalmi borítékot. A bélyegkiállítás a 24. Játékfesztivál ideje alatt 9-21 óráig tekinthető meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!