Babakiállítás - nemcsak kicsiknek


2014-06-14 09:52:44  | cikk: Babos Petra  | 


Babakiállítás - nemcsak kicsiknek főképe
A 24. Játékfesztivál kísérőprogramjai között szerepel a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban megrendezett babakiállítás is. Józsa Sándorné szebbnél szebb porcelánbabái a színházépület földszinti előterében kaptak helyet a háromnapos rendezvény során.
Erzsi néni érdeklődésünkre elmondta, már egészen kicsi kora óta vonzódik a babákhoz.
- Kisgyermekkoromban a nagymamám varrt egy babát és az költözködéskor sajnos elveszett, de mindig kerestem, mert nagyon szerettem - mesélte.
- 2001-ben, amikor Schwetzingenben jártam, ott vettem három minibabát, s azóta bármelyik országban járok, vásárolok egyet. Mára már annyi babám van, hogy tele vannak az otthoni szekrényeim, a ruháim pedig a padlásra kerültek - mondta mosolyogva, majd így folytatta:
- A színházba porcelán babákat hoztam, de gyűjtöttem zenélőset, Barbie-t és rongybabát is.
Erzsi néni lánya is nagyon kedvelte a babákat, amelyeket meg is őrzött, s nemrégiben odaadta azokat a lányainak.
- Győrben tanultam textilbabát készíteni, de csuhékat is szívesen készítek. A textilek Waldorf-jellegűek, ami azt jelenti, hogy puha testűek, pamut hajúak, a szemük el van kötve, vagyis csillagszeműek.
A gyűjtő elárulta, hogy számára azért a Waldorf-típusú a kedvenc, mert azok hasonlítanak leginkább az igazi gyermekarchoz.
Erzsi néninek mára közel 95 babája van: kisebbek, nagyobbak, külföldiek is, hiszen jelenleg a világ babáit gyűjti.
Szabadidejében babajavítással is foglalkozik, megmossa a hajukat, becsavarja, sőt, amelyiknek kell, meg is festi az arcát.
A nem mindennapi babakiállítás igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!