A hónap műtárgya: Marosi Diána festményei


2014-06-12 22:36:05  | cikk: Babos Petra  | 


A hónap műtárgya: Marosi Diána festményei főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kezdeményezésére minden hónapban lehetőséget kap egy-egy pápai vagy környékbeli művész arra, hogy bemutatkozhasson a közönség előtt alkotásaival. Márciusban Tirnován Ari Vid szobrász, aztán Pesei Petra, valamint Tóth Kálmán művésztanár és most júniusban a fiatal művésznő, Marosi Diána festőművész állíthatta ki szebbnél szebb festményeit.
Dia már egészen kisgyermekkora óta foglalkozik rajzolással és festéssel. Elmondása szerint mindig is festőművész szeretett volna lenni. A Budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumba, majd a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz szakára jelentkezett. Később a római Accademia di Belle Arti festő szakára járt.
Több tárlaton is szerepelt már, például a Veszprémi Tavaszi Tárlaton, a révkomáromi Limes Galériában és a Balaton Tárlaton is találkozhattunk alkotásaival.
Első önálló kiállítása 2014-ben a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában volt. 2013-ban a Veszprémi Tavaszi Tárlat nívódíját hozhatta el.
Marosi Diána nem pusztán azért fest, mert ezt a mesterséget tanulta ki, hanem azért, mert ez számára a világ legtermészetesebb dolga. Mindig mindent a festő éles pillantásával lát. Amikor tanít, akkor is többet, mást akar. Azt, hogy mindenki magát találja meg a felszabadító alkotásban.
Ez az önkeresés vezette tanuló évei alatt Itáliába. Abba az országba, ahonnan festőként nem lehet úgy visszatérni, hogy ne hozzon magával az ember egy egész életre elegendő útravalót, inspirációt, mint Pompei titokzatos freskói, a táj, mint filozófia, a kert, mint rejtély. Az utazás, mint maga az élet, amelynek során minden egyes pillanatban érezni a világ végtelen kiterjedését és megszámlálhatatlan idejét - mondta a festőművész.
Diána olajjal vászonra fest, s ezzel a tradicionális technikával tiszteleg a világ legszebb mestersége előtt.
A képek a JMSZK földszinti előterében láthatóak július 8-ig.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!