Nagy a készülődés - Holnap kezdődik a 24. Pápai Játékfesztivál


2014-06-12 14:08:56  | cikk: mo  | 


Nagy a készülődés - Holnap kezdődik a 24. Pápai Játékfesztivál főképe
Mintegy 20 helyszínen több mint 100 program várja a látogatókat a 24. Pápai Játékfesztivál nagyszabású programsorozatán. Népszerű együttesek koncertjei, zenei csemegék, játékváros, vásári forgatag, gyermekprogramok, művészeti bemutatók, kiállítások, sportrendezvények. A Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett nagyrendezvény az utóbbi években tömegeket vonzott, a szervezők bíznak abban, hogy idén sem lesz ez másként.

A programok akadálymentes lebonyolítására már nagy erőkkel zajlanak az előkészületek. A zenei koncerteknek három színpad ad otthont, melyek mindegyikét a mai napon állítják fel a szakemberek. Az esti nagykoncerteknek, a Fő téri nagyszínpadnál tapsolhatnak a rajongók: itt lesz Szikora Róbert, a Magashegyi Undergrund, a 30Y, a Vad Fruttik és a Bikini. A pénteki R-GO és a vasárnapi Bikini koncerten egyébként egy-egy pápai származású fiatal is megmutatja tehetségét, hiszen az R-GO egyik új gidája Gyurom Natália, a Bikiniben pedig Lukács Peta gitározik.
Áll már a színpad a Várkertben is, ahol a Kolompos együttes, a Kávészünet zenekar és Palya Bea lép fel a három nap során. Hagyományos kísérőrendezvénye a Játékfesztiválnak a Gitárnyűvők rocktalálkozó, melyet rendszerint az Erzsébet ligetben tartanak. A színpad alapját már felállították, az állványzatot holnap építik fel a szakemberek.

A Fő téren már állnak a faházak és a várkerti sátrakat is felállították a hétvégi rendezvényre, ahol a faházak és a sátrak a gazdag gasztronómiai kínálatnak, a kézműves kirakodóvásárnak és a játszóházaknak, gyermekfoglalkozásoknak adnak majd helyet. Csaknem 20 kézműves kínálja majd portékáját a Játékfesztivál három napján, a Várkertben pedig újdonságnak számít az a játszószőnyeg és játéktér, amely a legkisebbeket, a babákat várja a fák hűs árnyékában.

Ugyancsak a szórakoztatást tűzte ki célul az Élménypark program- és koncertsorozata. Évek óta a Játékfesztivállal egy időben zajlik a Sportcsarnok és a Petőfi-gimnázium előterében szervezett háromnapos rendezvény, amelyen szintén zenei koncertek és vidámpark várja a látogatókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!