Sportos egészségnap, egészséges sportnap - Nagyszabású sportprogram a Weöresben


2014-06-11 15:46:49  | cikk: mo  | 


Sportos egészségnap, egészséges sportnap - Nagyszabású sportprogram a Weöresben főképe
Lovaglás, aikidó, boksz, aerobic, tánc, jóga, tenisz, íjászat, kézilabda – csak néhány a rengeteg mozgásforma közül, amelyeket a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai kipróbálhattak a mai napon. Egyik TÁMOP pályázata keretében az intézmény négy egészségnap lebonyolítását vállalta, amelyek mindegyike a betegségmegelőzésről, az egészségvédelemről és az egészséges életmód alappilléreiről szólt. Az idei tanév nyár eleji egészségnapján ezúttal a sport és a mozgás került reflektorfénybe, hiszen a rendszeres testmozgás elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez.

Tegyi Tibor, a program koordinátora elmondta, 18 mozgásformával, sporttevékenységgel találkozhattak a diákok, melyek mindegyike többnyire egyesületi keretek között űzhető itt a városban. A szervezők nem titkolt célja volt ugyanis, hogy a gyerekek minél több mozgásformával ismerkedhessenek meg, melyek közül aztán ők maguk választhatják ki, hogy a későbbiekben mely tevékenységet szeretnék űzni rendszeresen. Tegyi Tibor hangsúlyozta azt is, az egészségnapok szervezése nem újkeletű az iskolában, sőt a pályázat befejeztével nem hagyják abba a népszerű program szervezését. Várhatóan szerényebb keretek között, de a jövőben is tartanak egészségnapokat az intézményben.

Könyves Kitti nagyon jól érezte magát az egészségnapon, a reggeli órákban már szkanderral és kézilabdával kezdett, előbbinél két fiút legyőzött a negyedikes kislány – mesélte örömmel. Kitti semmiképpen nem akart lemaradni a zumba- és az aerobic-foglalkozásról, mert nagyon szeret mozogni. Ő egyébként, amikor csak teheti, lovagol, de a táncot is nagyon kedveli.
Cseke Klaudia a jógát próbálta ki elsőként. A nyolcadikos diáklány elmondta, elsőként lazító gyakorlatokat végeztek, de aztán később olyan mozdulatsor is várt a jógázókra, amelyek igencsak megdolgoztatták az izmokat. Klaudia egyébként formában tartja magát, hiszen hip-hopot táncol, hetente három alkalommal jár edzésre.

A kézilabda-foglakozást Horváth Dániel tartotta. A 18 éves fiú a Weöres-iskolában tanult hetedik osztályig, majd Alsóörsön folytatta tanulmányait, s ekkor kezdett kézilabdázni is. Ma már az MKB Veszprém KC csapatában játszik, beálló poszton. Horváth Dániel szerint nagyon hasznosak az ilyen jellegű rendezvények, mint a Weöres-iskola egészség-programja, hiszen fontos, hogy a diákok már egészen kisgyermekkorban megtapasztalják a mozgás és a sport adta örömöket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!