Itt az idei első kánikula - Felszerelték a párakaput


2014-06-11 12:31:50  | cikk: mo  | 


Itt az idei első kánikula - Felszerelték a párakaput főképe
Bár hőségriadót még nem rendeltek el, a Pápai Vízmű Zrt. megtette a szokásos intézkedéseket a forróság ellen. A párakaput tegnap délután állították fel a szakemberek, amely kiváló hűsítő lehet a 35 fokos melegben. A Kossuth utcán, az áruház előtt felállított kapu reggel 8 órától este 9-ig működik, sőt egy csapot is szereltek mellé a dolgozók, amely korlátlan mennyiségben, folyamatosan biztosítja az ivóvizet a megszomjazott járókelők számára. Szili Ágnes, a Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője arról tájékoztatott, vízosztással is készülnek a napokban, a kiváló csapvizet a Játékfesztivál idején a Várkert piactér felőli bejáratánál kínálják a frissülni vágyóknak.
A szakember elmondta azt is, társaságuk folyamatosan helytáll a nagy melegben, hiszen ilyenkor a megnövekedett vízfogyasztás folyamatos felügyeletet igényel a szakemberektől. A Vízmű szolgáltatási területén az utóbbi napokban duplájára nőtt a vízfogyasztás.

A meteorológusok szerint csütörtökig marad a hőség, 35-36 fok körüli hőmérsékletekkel. Holnap északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, de előtte még a legtöbb helyen 30°C fölé melegszik a levegő. A front útját főként a délutáni, kora esti óráktól kísérhetik szórványosan záporok, zivatarok. Néhány fokos lehűlés várható. A hőség nagy mértékben megterhelheti szervezetünket. Ügyeljünk arra, hogy a déli órákban minél kevesebbet tartózkodjunk napon, fogyasszunk minél több folyadékot és tartózkodási helyünket, lakásunkat pedig igyekezzünk hűteni. Ennek érdekében a legjobb, amit tehetünk, ha éjszaka szellőztetünk, nappal pedig, amennyire csak lehet, besötétítünk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!