80 versenyző az angol nyelvi levelezős versenyen a Petőfiben


2014-06-10 21:25:49  | cikk: Babos Petra  | 


80 versenyző az angol nyelvi levelezős versenyen a Petőfiben főképe
A pápai Petőfi Sándor Gimnázium harmadik éve szervezi meg a nagy sikerű angol nyelvi levelezős versenyt. A megmérettetésre idén is szép számmal jelentkeztek hetedik és nyolcadik osztályos diákok a város iskoláiból, összesen nyolcvanan. A legtöbben a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolából képviseltették magukat.
Az öt fordulóból álló verseny eredményhirdetését ma délután tartották a gimnáziumban, ahol korcsoportonként az első nyolc tanulót díjazták.
Bognár Anita munkaközösség-vezető elmondta, az első évben Nagy Britanniát, a másodikban az USA-t, az idén pedig azokat az országokat választották a verseny témájául, ahol az angol a beszélt nyelv, így Ausztrália, Írország, Új-Zéland és Kanada került fókuszba az egyes fordulókban.
- A diákoknak egy ötfordulós levelezős versenyen kellett számot adniuk országismereti tudásukról. A feladatokat mindig email-ben kapták meg, illetve egy erre létrehozott internetcímen. A feladatok között az országok földrajzára, történelmére, híres embereire, nevezetes helyeire vonatkozó kérdések szerepeltek, de voltak sportélettel, jellegzetes ételekkel és szokásokkal kapcsolatos feladványok is, amit a gyerekek sikeresen megoldottak. A feladatokat a gimnázium angoltanárai állították össze és javították ki.
Az összesített eredmény alapján az első nyolc helyezett értékes angol nyelvű könyveket kapott, valamint egyéb apróságokat a szponzor könyvkiadó jóvoltából.
Bognár Anitától megtudtuk a megmérettetés végére a Weöres-, a Munkácsy- és a Tarczy-iskola maradt versenyben.
Az ötfordulós levelezős angol verseny dobogósai a következők: első helyezett a nyolcadikosoknál Kovács Dorottya, második Cseke Klaudia, míg harmadik Marton Viktória lett. Ők mindhárman a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói. A hetedikeseknél első lett Tegyi Nóra, a Weöres-iskola diákja, második Patkó Judit, a harmadik pedig Paraicz Petra, ők a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulói.
Tegyi Nóra nagyon szereti az angol nyelvet, ezért is gondolta, hogy elindul ezen a versenyen, ami nagyon tetszett neki. Nóra elárulta, sokszor használta az internetet az egyes feladatok sikeres megoldása érdekében.
Kovács Dorottya is úgy gondolta, hogy megméretteti magát és nem is sejtette, hogy első helyezést ér el, de nagyon örült és egyben meg is lepődött. A fiatal lány egyébként a Petőfi-gimnáziumban fog tanulni szeptembertől a kéttannyelvű osztályban. Dorottya sokat készült a versenyre, tetszettek neki a feladatok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!