Bélyeggyűjtők sikerei


2014-06-09 18:16:46  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Bélyeggyűjtők sikerei főképe
Elsöprő pápai siker született a HUNFILA 2014 DEBRECEN elnevezésű nemzetközi bélyegkiállítás és 87. bélyegnap keretein belül megrendezett országos ifjúsági filatelista vetélkedőn. A rangos megmérettetésre a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ifjúsági bélyeggyűjtő köre két csapattal nevezett, és a Somogyi Zoltán filatelista által felkészített diákok az első, valamint a második helyet is megszerezték.
– A nemzetközi bélyegkiállítást minden évben megrendezik hazánkban HUNFILA néven, az eseménynek idén a debreceni Kölcsey Központ, Kelet-Magyarország legnagyobb és legmodernebb konferenciaközpontja adott otthont. A HUNFILÁ-n egy nap mindig az ifjú bélyeggyűjtőkről szól, számukra két-három évenként ifjúsági filatelista vetélkedőt szerveznek. Ezúttal hét csapat mérettette meg magát, a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola bélyeggyűjtő körét öt diák képviselte. Háromfős csapatokban lehetett nevezni, azonban nálunk egy kétfős formációs is vállalta a versenyt. A Benedek Dorottya, Hidrik Fanni, valamint Váczy Dorottya alkotta csapat az élen végzett, míg Kovács Tamás és Tóth Bálint a második helyet érdemelte ki – tájékoztatott Somogyi Zoltán, az ifjúsági bélyeggyűjtő kör vezetője.
Megtudtuk tőle, a filatelista vetélkedő témáját Debrecen és a Hortobágy szolgáltatta, ehhez kapcsolódóan többféle feladaton keresztül kellett számot adni a bélyegekhez fűződő tudásból, kreativitásból. Somogyi Zoltán természetesen nagyon elégedett volt a tanítványaival, akik a dicsőség mellett oklevelekkel, illetve értékes bélyegekkel lettek gazdagabbak. A tapasztalt filatelista megjegyezte, immár ötödik alkalommal nyerte meg az országos ifjúsági vetélkedőt a Munkácsy iskola bélyeggyűjtő köre, amely jövőre lesz húszéves.
Továbbá elárulta egyik nagy tervét is: szeretné, ha a következő esztendőben Pápa adna otthont az országos ifjúsági bélyegkiállításnak. A nagyszabású nemzetközi bélyegkiállításon Somogyi Zoltán saját rózsagyűjteményével is részt vett, amit ezüstminősítéssel díjaztak.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!