Ezüstminősítéssel díjazott vásári komédia


2014-06-09 18:06:23  | cikk: pt  | fotó: Szó és Kép Színpad  | 


Ezüstminősítéssel díjazott vásári komédia főképe
Újabb elismerésben részesült a Szó és Kép Színpad: a pápai társulat Dinnyék című vásári komédiája országos ezüstminősítést érdemelt ki a fővárosban, az idei Magyar Művek Szemléjén. A Csukárdi Sándor által vezetett csoport tavaly állította színpadra Móricz Zsigmond azonos című művét egy négyszereplős színpadi játék formájában.
– A történet kiindulópontja szerint két dinnyecsősz unalmában azt próbálja eldönteni, hogy melyikük felesége az értékesebb, azaz a szép vagy a csúnya feleséggel jár jobban a férfi. A dinnyék tapogatása közben az otthoni asszonyukra asszociálnak, majd úgy döntenek, próbára teszik a feleségeiket, ezért kihívják őket a dinnyésbe – nyilatkozta Csukárdi Sándor. Mint mondta, ezzel a mókás történettel mérettették meg magukat a rangos szakmai színjátszó fesztiválon.
A Magyar Művek Szemléjére kizárólag magyar szerzők – klasszikus vagy kortárs – műveivel lehet nevezni, a rendezvénynek minden évben a budapesti Bakelit Művelődési Ház ad otthont. – A szakmai közönség, a jelenlévő színjátszók és a zsűri tagjai nagyon jó fogadtatásban részesítették a Dinnyéket, pozitív kritikákat kaptunk. Külön megdicsérték, hogy az alaptörténetet megspékeltük egy Weöres Sándor-versekből kreált jelenettel, ami mozgalmas vásári hangulatot idéző bevezetést eredményezett, és ebből nyílt ki a játék. Egyedüli negatívumként az rótták fel nekünk, hogy mindkét lány szép volt, az egyikük elcsúfítása nem sikerült hitelesen – jegyezte meg tréfásan a Szó és Kép Színpad vezetője, aki rendezőként is jegyzi az ezüstminősítéssel díjazott Dinnyéket. Hozzáfűzte, a darabot szeretnék minél előbb Pápán is bemutatni. A Dinnyék életre keltői: Obermayer Rita, Rózsás Hajnalka, Csukárdi Sándor és Janus Norbert.
Egyébként a Szó és Kép Színpad nyáron sem fog unatkozni, ugyanis a társulat a Pyramus és Thisbe cím nagysikerű előadásával meghívást kapott a gyulai Shakespeare-fesztiválra, továbbá Csukárdi Sándorék szerepelnek majd a vasvári, valamint az ajkai országos színjátszó fesztiválon is.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!