Játékra, technikai berendezésre, programokra fordították az adományokat a Fáy oviban


2014-06-06 23:21:09  | cikk: HuHa  | 


Játékra, technikai berendezésre, programokra fordították az adományokat a Fáy oviban főképe
Kora estébe nyúló családi játszóházzal folytatódott a Fáy-óvoda gyermeknapi programja. A délelőtti Hagyományok Hegyén tett kirándulás után az apróságok és szüleik népesítették be az óvoda udvarát, ahol a megszokott játékok mellett új kalandok várták őket. A Pápai Városi Óvodák Fáy Lakótelepi Tagóvodájának migráns projektje jó lehetőséget ad arra évek óta, hogy a gyermeknapi programot a korábbinál bővebb pénzügyi forrásból valósítsák meg, az intézmény pedig jól használja ki a lehetőséget. A mai délutánra hagyományőrző játékokat béreltek, így olyan ügyességi, szórakoztató játékokat próbálhattak ki a kicsik, amikre ritkán van lehetőség. Volt is szaladgálás a sok érdekesség között, a csigahúzó után halacskát horgásztak fateknőből, kosarakban körhintáztak, csőből kicsúszó diót próbáltak eltalálni a fakalapáccsal és fából készült madarakat fogtak négy irányból mozgatott zsinórok segítségével.
-Felmentünk a hagyományok hegyére, ott lovas szekérrel mentünk, megtanultuk, hogy melyik madárnak mekkora ház kell és célbadobóztunk – mesélte lelkesen Kiss Ákos Bendegúz a délelőtti kirándulásról. A kisfiú a délután játékban is kipróbált mindent.
-A lovacskát, a diótörőt, a tyúkfelszedőt, a csigát, a sajtlabirintust és az agancsdobálót is kipróbáltam. Nagyon tetszett a mai nap – lelkesedett.
Morvai Marianna tagóvoda vezető érdeklődésünkre elmondta, a gyermeknapi rendezvények mindig nagyon népszerűek az intézményben és mindig szerveznek hozzá családi programot is, melyen a szülők, nagyszülők, testvérek is örömmel vesznek részt. A szülők, nagymamák és az óvodai konyha süteménypartival is készült, így megéhező, megszomjazó gyerekeket finomságokat felsorakoztató büfé is várta. A rendezvény igazi meglepetést is tartogatott, ezúttal nem a gyerekek, hanem az apukák sázámra, az egyik csoport apróságai ugyanis apák napi verssel készültek a mai napra.
-A mai nap másik apropója az volt, hogy elmondjuk, mire fordítottuk a 2012-ben és 2013-ban megrendezett városrészi napon befolyt adományt, melynek felét a mi óvodánk kapta. Erre a tájékoztatóra meghívtuk Bocskay Lászlót, a városrész önkormányzati képviselőjét is. A több mint kétszázezer forintból labdabedobó játékot vettünk, a magyar héten tartott rendezvényünkhöz használtunk el belőle, a tavalyi nyári karbantartás során pedig öltözőpolcokat festettünk le és a termek padozatait újíttattuk fel. Mindezek mellett egy új hangtechnikai berendezést vásároltunk, hiszen nagyon sokszor van olyan udvari rendezvényünk, ahol nagy hasznát vesszük – sorolta a tagóvoda vezető.
A különleges nap zárásaként a Bab Színpad manós meséjét nézhették meg a Fáy óvodába járó gyermekek és családjaik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!