Pünkösdöltek az Erzsébetvárosi óvodások


2014-06-06 15:36:32  | cikk: Babos Petra  | 


Pünkösdöltek az Erzsébetvárosi óvodások főképe
Az Erzsébetvárosi Óvodában a héten tartották az úgynevezett Hagyományok hetét. Minden nap más és más színes program várt a kicsikre. A rendezvényt negyedik éve szervezik meg, nagy sikerrel. Petri Lászlóné tagóvoda-vezető hírportálunknak elmondta, az óvoda nagy hangsúlyt fektet a népszokások, néphagyományok megismerésére, ezért a héten a pünkösdi szokásokat elevenítették fel az ovisokkal.
- Első nap egy magyar népmesét dramatizáltunk minden csoportban. Másnap közös tornával indult a reggel, majd népi játékokat játszottunk versenyszerűen. Szerdán kézműveskedtünk az udvaron, készítettünk krumplinyomdát és tányért is festettünk. Csütörtökön célba dobtunk kaviccsal, ugróiskoláztunk és hasonló vidám játékokkal töltöttük a délelőttöt.
Ma, vagyis pénteken a program zárásaként az óvoda néptáncosai és nagycsoportosai a pünkösdi népszokásokat elevenítették fel, vagyis pünkösdi királylányt és királyt választottak. A királyválasztás során a legerősebb fiúknak kellett bizonyítaniuk, hogy megérdemlik a királyi címet.
Végül körbetáncolták a májusfát és az óvoda udvarán pünkösdi felvonulással zárták a Hagyományok hetét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!