Árki Gábor lett a Diósgyőr sportigazgatója


2014-06-04 08:22:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: dvtk.eu  | 


Árki Gábor lett a Diósgyőr sportigazgatója főképe
Kovács Zoltán vasárnapi távozását követően a Diósgyőr hamar megtalálta a sportigazgató utódját, ugyanis Szabó Tamás ügyvezető a DVTK hivatalos honlapján bejelentette, megállapodott a korábban a Lombard Pápa alkalmazásában álló Árki Gáborral. A Lombard Pápa korábbi klubigazgatója 2003-tól és egészen idén januárig - azaz tíz és fél évig - töltötte be ezt a pozíciót.
- Az ilyenkor alapvető elvárások - megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság - mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékosértékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud „élni” a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele - fogalmazott az ügyvezető.
Árki Gábor hangsúlyozta, most az a legfontosabb feladata, hogy az Európa Liga-mérkőzésekre megtalálja a megfelelő erősítéseket.
- Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat. Játékosként többször éltem át a Diósgyőri Stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK egy nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet és sikerül megerősíteni az Európa Liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!