A diáktalálkozó résztvevőitől volt hangos a liget


2014-06-01 11:41:52  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A diáktalálkozó résztvevőitől volt hangos a liget főképe
A Diákvárosok találkozóján résztvevő vendégek bemutatkozó műsorait láthatták az érdeklődők az Erzsébet ligetben szombaton délután. Elsőnek a soproni Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három együttese adott koncertet. A csengettyű és a fuvola együttes, illetve a gitárzenekar fellépése után a hűség városából érkező fiatalok a pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola társaságában is színpadra álltak, hogy egy közös produkcióval örvendeztessék meg a közönséget.

Schárfy Zoltánné Halmos Erika, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, a csengettyű együttes vezetője hírportálunknak elmondta, Sopronból 36 diákkal érkeztek a találkozóra. Mindhárom együttesük rendkívül változatos műsort hozott magával Pápára, melyeknek során ízelítőt adtak a klasszikus és a modern zenéből is. Kérdésünkre a tanárnő a csengettyűkoncertet egy élő harangjátéknak nevezte. – Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy verset úgy mondana el tíz ember, hogy mindenkinek egy szótag, esetleg csak egy magánhangzó jut. Nehéz műfaj, nagyon pontosnak kell lenni, továbbá nagyon jó zenei hallás és ritmusérzék szükséges hozzá. Meg persze sok-sok gyakorlás – jegyezte meg mosolyogva Schárfy Zoltánné Halmos Erika. Kiemelte: nagyszerűen érzik magukat Pápán, az ellátás és a programszervezés is kiváló, kizárólag elismeréssel tud szólni a Diákvárosok találkozójának szervezésről.

A sárospatakiak a Pacurka Néptánccsoportjuk műsorával, a kecskemétiek egy színházi kamaraelőadással, a békéscsabaiak pedig a Csabai Színistúdió által prezentált musical-összeállítással adtak ízelítőt a városuk ifjúságának kulturális értékeiből. Kísérőprogramként többek között interaktív és népi ügyességi játékok, valamint kézműves foglalkozások is várták a diáktalálkozó résztvevőit, akik este retró buliban búcsúzkodhattak egymástól.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!