Mezős élőkép a Fő téren


2014-05-30 22:43:13  | cikk: Babos Petra  | 


Mezős élőkép a Fő téren főképe
A Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a héten ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. A jubileum kapcsán egész héten színes programok vártak a diákokra. Hétfőn gálaműsoron mutatkoztak be a jelenlegi és a volt tanítványok a JMSZK színpadán. Az ünnepélyes megnyitót kedden délben tartották az intézmény aulájában, ahol szakmatörténeti kiállítás is színesítette a programot. Szerdán és csütörtökön híres öregdiákok meséltek mezős élményeikről, valamint számos sportprogram is szerepelt a 120 éves összeállításban. Csütörtökön rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatót láthatott a népes diáksereg, majd „futott a Mező”.
Sütő Szilva pszichológus, a futás szervezője elmondta, a jó hangulatú program célja az volt, hogy népszerűsítsék az új-régi iskolát, bemutassák, hogy az iskola feladata több rétegű, vagyis a diákok testi-lelki-szellemi egészségének megőrzése fontos, valamint, hogy példát mutassanak a tanárok részvételével, s az egészséges életre neveljék a diákokat. De nem titkolt cél volt az alternatív időtöltés népszerűsítése is. A futás az iskolaudvarról indult egészen a Fő térig, majd onnan vissza a városon keresztül a Mezőbe. Voltak, akik végigfutották, -görkorcsolyázták vagy -biciklizték a távot, de néhányan csak félúton csatlakoztak a csapathoz.
A futáson 103-an vettek részt, a város több intézményéből, mint például a Munkácsy iskolából, a Tarczyból, a Nyugat-magyarországi Egyetemről és a VSZK-ból, de a Motax kézilabda csapat, a Bakonyerdő Zrt. és a Pegazus Színház is szép számban képviseltette magát, aminek nagyon örült az iskola.
Az intézmény ma tartotta hagyományos diáknapját, amely rendhagyó helyszínen, a Fő téren és a belvárosban zajlott.
Reggel 9 órakor a Fő téren közel 500 diák élőképet alkotott, s az iskola pajzscímerét megformázva „800 éves Pápa” és „120 éves a Mező” táblát felmutatva harsogták: Hajrá Mező!
Ezt követően 12 csapat indult el 12 különböző helyszínre, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb feladványok, rejtvények vártak rájuk. A helyszínek között szerepelt a tűzoltóság, a Kisliget, a Sportcsarnok, a Petőfi-szobor, a Galéria bisztró és a Március 15. tér is. A feladatok pedig elsősorban a város 800 éves jubileumához és a Mező 120 éves évfordulójához kötődtek, de voltak vidám ügyességi játékok, is mint például a „mocsárjárás”, vagy az a feladat, amelyben egy hulahopp karikában kellett minél több embernek elhelyezkedni.
A 120 éves jubileumi rendezvény péntek este igazgatói fórummal, majd közös gyertyagyújtással zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!